Şaşırtmayan karar! Köpeği boğmaya çalıştı, serbest bırakıldı

Sosyal medyada ortaya çıkan görüntülerde İstanbul Sarıyer'de bir kişi, bir sokak köpeğini elleriyle boğmaya çalıştı. Sarıyer Belediyesi, polislerin geleceğini duyup kaçan şahsın, yakalanıp gözaltına alındığını açıkladı. Şahış, tüm bunların ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde geçtiğimiz hafta gelişen, bir kişinin köpeğin kafasına kürekle vurup öldürmesi tüm Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı. Konya'daki olayın yankıları henüz soğumamışken dün gece sosyal medyada ortaya çıkan görüntüler ise, "Artık pes" dedirtti. Rabia Öztürk isimli bir kullanıcı, sosyal medya platformu Twitter'da bir şahsın, bir köpeği boğmaya çalıştığı görüntüleri paylaştı.

Olay, önceki gece saat 02.00 sıralarında İstanbul'un Sarıyer ilçesi Maden Mahallesi'nde meydana geldi. Yakaladığı sokak köpeğinin üstüne oturarak boğazını sıkmayan çalışan bir kişiyi mahalle sakinleri fark etti. Köpeğin seslerini duyan vatandaşlar pencere ve balkonlara çıkarak saldırgana tepkilerini gösterdiler. Polisin geleceğini duyan ve korkan saldırgan köpeği bırakarak uzaklaştı. Yaşananlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Twitter kullanıcısı Rabia Öztürk ise o anları, "Bu adam dün gece Sarıyer’de bir sokak köpeğini elleriyle boğmaya çalışıyor. Çok tepki gelince bırakıp kaçıyor. Sarıyer Belediyesi bu kişinin tespit edilip, cezasını çekmesini istiyoruz. Konunun takipçisiyiz" ifadeleri ile paylaştı.

GÖZALTINA ALINDI

Sarıyer Belediyesi'nden ise konu ile ilgili olarak Twitter'dan bir açıklama geldi. Belediyenin paylaşımında, "Maden Mahallesi'nde yaşanan çirkin olayda görüntülere yansıyan şahıs emniyet mensuplarımızca gözaltına alınmıştır.
Yaşanan olayı kınıyor, süreci takip ediyoruz. Dostlarımız sorumluluğumuz altındadır ve sahipsiz değildir"
ifadeleri kullanıldı.

SERBEST BIRAKILDI

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Sarıyer'de 27 Kasım saat 03.30 sıralarında, köpeği boğmaya çalıştığı iddia edilen E.Ç.K.'yi gözaltına aldı ardından '5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na muhalefet' suçundan adli makamlara sevk edildi. Şüpheli E.Ç.K, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN