Son günlerde barajlardaki suyun azalması ve bazı göllerin kuruması insanları panik olmaya sürüklüyor. Kuruyan göller arasına Seyhan Gölü’nün de katılması hayli üzücü oldu. Öte yandan Seyhan Gölü’ndeki suların çekilmesi ile ortaya çıkan görüntüler herkesi şok etti. Meğer suyun altında yüz yıllık bir sır yatıyormuş. Duyanlar koşa koşa görmeye gidiyor.
SUYUN ALTINDA KALAN SIR
Adana Seyhan Baraj Gölü’nün altında suyun birkaç metre çekilmesi ile en son 3 sene önce görülen 153 yıllık mezarlar yine gün yüzüne çıktı. Mezarlardan birinde büyükannesi yatan 68 yaşındaki Yunus Tekduran ise suyun çekilip mezarların ortaya çıkması ile hemen göle, mezarın yanına geldi.

67 YIL ÖNCE KAYBOLDULAR
Seyhan Nehri’ne inşa edilen Seyhan Barajı, bundan tam 67 sene önce su tutmaya başladı. Hal böyle olunca Çukurova ilçesine bağlı olan Topalak Mahallesi mezarlığı resmen suların altında kaldı.

Hem Devlet Su İşlerine ait olan kanallara su verilmesi için hem de taşkın riskini önlemek adına karşı kapaklardaki suyun tutulması sonucu göldeki su birkaç metre çekildi. Bunun sonucunda ise son olarak 3 sene önce görülen 153 yıllık mezarlar tekrar gün yüzüne çıktı.
BÜYÜKANNESİNİN MEZARINA GELDİ
Mezarların gün yüzüne çıkması ile 68 yaşındaki Yunus Tekduran ise eskiden şehrin merkezine uzak olduğu için kırsal olan mahallenin şimdilerde ise manzara nedeni ile cazibeli bir hal aldığını açıkladı.

Tekduran, "Su altında kalan mezarlık, 3 yıl sonra tekrar ortaya çıktı. Ancak bu bölge piknikçilerin cazibe merkezi oldu. Buraya gelenlerden mezarlık nedeniyle hassasiyet göstermesini bekliyoruz" dedi.
