Sıcak havalara aldanmayın! O tarihte kar fırtınası geliyor... Güneşli hava kar topluyor

Sıcak havalara aldanmayın! O tarihte kar fırtınası geliyor... Güneşli hava kar topluyor

Son dakika haberleri... Hafta başından bu yana etkisini gösteren sıcak hava dalgası bugünde devam ediyor. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üstünde seyrederken vatandaşlar 'İstanbul'a tekrardan kar yağacak mı?' sorusunu araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. Sıcak havalara aldanmayın. ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, 'Kar fırtınası geliyor' geliyor diyerek uyardı. O tarihte sakın dışarı çıkmayın!

Sıcak hava dalgası son bir haftadır etkisini iyice arttırmış durumda. Şubat ayında olmamıza rağmen hava mevsim normallerinin üstünde seyrederken vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İstanbul'a tekrardan kar yağacak mı?' sorusunu araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Soğuk hava dalgası tekrardan geliyor. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, İstanbul'da kar yağışı için tarih verdi. O tarihte kar fırtınası geliyor! Göz gözü görmeyecek. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Gelen uyarılar sonrası vatandaşlar güncel hava durumunu araştırmaya başladı. Peki bugün hava durumu nasıl? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyıları ile Edirne, Kırklareli ve Çanakkale çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ghhgghgh-2.jpg

Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgârın, Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalı.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

O TARAİHTE KAR FIRTINASI GELİYOR

Daha önce İstanbul'a ne zaman kar yağacağını doğru tahmin eden ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, kışın henüz daha bitmediğini ve sıcak havaya aldanılmaması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Kış bitmedi. Şu anda havalar yumuşasa da Kuzeyde soğuk birikimi çok fazla. Mart ayında kar yağışları görülmeye devam edecek..."

b4.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

25 ŞUBAT 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h1.png

26 ŞUBAT 2023 PAZAR GÜNÜ

h2.png

27 ŞUBAT 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h3.png

29 ŞUBAT 2023 SALI GÜNÜ

h4.png

1 MART 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN