O ilde kent içi ulaşım ücretsiz oldu! Yıl sonuna kadar geçerli olacak

O ilde kent içi ulaşım ücretsiz oldu! Yıl sonuna kadar geçerli olacak

Hayat pahalılığının son dönemde artması nedeniyle şehir içinde her gün milyonlarca insanın kullandığı toplu ulaşım fiyatlarına da peş peşe zamlar yapıldı. Bir büyükşehir belediyesi, şartları sağlayan vatandaşlara yıl sonuna kadar toplu ulaşımı ücretsiz yaptığını açıkladı. İşte detaylar...

Anadolu'nun 11 kentinde on binlerce binanın yıkılması neticesinde yüz binlerce insan evsiz kaldı. İmkanı olanlar diğer illere yerleşti. Deprem bölgesinden göç edenlerin sayısının 2 milyonu geçtiği tahmin ediliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, depremlerin ardından Kocaeli'ne gelen depremzedelerin kent içi ulaşımını karşılamak için 'Misafir Kart' uygulamasını hizmete aldı.

kocaeli-kart-basvuru-nasil-yapilir.jpg

DEPREMZEDELERE KENT İÇİ ULAŞIM ÜCRETSİZ OLDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak idaresinde gerçekleştirilen şubat ayı meclisi toplantısında AK Parti, CHP, İYİ Parti, MHP ve Saadet Partisi grup başkanvekillerinin ortak önergesiyle alınan kararla, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) kayıtlı depremzedeler ücretsiz olarak 'Misafir Kart' alabilecek.

Yıl sonuna kadar geçerli olacak kart sayesinde depremzedeler, özel halk otobüsü ve belediyeye ait tüm toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanabilecek.

AFAD depremzede listesinde yer alan vatandaşlar ücretsiz kartlarını İzmit, Gebze ve Gölcük Seyahat kartları ofisinden alabilecek.

kocaeli-kart-basvuru-sayfasi.jpg

MİSAFİR KART BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Belirlenen merkezlere gelen depremzedelerin yanlarında kimlikleri ve bir vesikalık fotoğrafı olması gerekiyor. Fotoğrafı olmayan depremzedelerin ise web kamera ile fotoğrafları çekilecek.

İlerleyen süreçte mobil seyahat kart araçlarının, il genelinde belirlenecek önemli noktalarda depremzedelere misafir kart vereceği öğrenildi.

kocaeli-bsb-ulasim-kartlari.jpg

KOCAELİ BŞB MİSAFİR KART BAŞVURU SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN