50 bin mahkumu etkileyecek! 11. Yargı paketi yarın Meclis’e geliyor

50 bin mahkumu etkileyecek! 11. Yargı paketi yarın Meclis’e geliyor

11. Yargı paketi yarın Meclis'e sunulacak. Meclis’e getirilen pakette Kovid düzenlemesi de olacak. Düzenlemenin ilk etapta yaklaşık 50 bin mahkumu etkilemesi bekleniyor.

11. Yargı Paketi, yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunulacak. AK Parti’nin yarın Meclis’e sunmayı planladığı 11. Yargı Paketi, pandemi döneminde uygulanan “aynı suç, farklı infaz” uygulamasını düzeltmeye hazırlanıyor.

Paket, özellikle 31 Temmuz 2023 sonrasında hükmü kesinleştiği için pandemi döneminin sağladığı imkânlardan yararlanamayan kişiler için yeni bir düzenleme getiriyor.

PANDEMİ DÖNEMİNDEKİ DÜZENLEME

Kovid-19 salgını nedeniyle Temmuz 2023’te yürürlüğe giren geçici düzenleme, açık cezaevlerinde bulunan mahkumlar için iki temel kolaylık sağlamıştı.

Buna göre:

Cezasının bitimine 5 yıl veya daha az kalan mahkumlar, talep aranmaksızın denetimli serbestlikten yararlanabiliyordu.

Açık cezaevine ayrılmasına 3 yıl veya daha az kalan mahkumlara ise 3 yıl erken denetimli serbestlik hakkı tanınmıştı.

Bu düzenleme sayesinde binlerce mahkum, cezaevine dönmeden tahliye edilmişti. Ancak terör ve örgütlü suçlardan mahkumlar bu kolaylıktan yararlanamıyordu.

50 BİNDEN FAZLA MAHKUM FAYDALANACAK

Yeni paket kapsamında Kovid-19 dönemine ilişkin düzenlemeler de yer alacak ve söz konusu uygulamadan yaklaşık 50-55 bin mahkumun faydalanması öngörülüyor. Paket, yarın Meclis Başkanlığı’na sunulacak.

YORUMLAR (6)
6 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN