Bahçeli, MHP'nin 55. yıldönümünde konuştu: AYM, milli güvenlik sorunu

Bahçeli, MHP'nin 55. yıldönümünde konuştu: AYM, milli güvenlik sorunu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ATO Congresium'da MHP'nin Kuruluşunun 55. Yıl Dönümü Kutlama Etkinliği'ne katıldı. Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin bir milli güvenlik sorunu olduğunu ileri sürdü. MHP'nin yeni anayasa taslağını tamamlandığını açıkladı. Öte yandan konuşmasında 31 Mart yerel seçimlerini işaret eden MHP lideri Bahçeli, "31 Mart'ta Türk milleti operasyon maşalarına hesap soracak" ifadelerine yer verdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde MHP'nin Kuruluşunun 55. Yıldönümü Kutlama Etkinliklerine katıldı. Burada değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, bir kez daha Anayasa Mahkemesi'ni hedef aldı.

Bahçeli yaptığı açıklamasında "Anayasa Mahkemesi artık bir güvenlik sorunudur. Tekrar ifade ediyorum ki Anayasa Mahkemesi ya kapatılmalı ya da yeni baştan yapılmalıdır. Teröriste hak veren bir mahkeme Türk mahkemesi olamaz. AYM hukuka savaş açıyor, Türkiye'nin geleceğine darbe vuruyor" ifadelerini kullandı.

Bahçeli ayrıca partisinin yeni anayasa çalışmasını da tamamladığını duyurdu. MHP lideri "Önümüzdeki dönemlerde gündeme alınması planlanan 9 ana başlıktan biri yeni Anayasa maddesi. MHP 100 maddelik anayasa çalışmasını tamamlamıştır" dedi.

yeni-proje-13.jpg

MHP lideri Bahçeli'nin konuşmalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

Muhterem misafirler, medyamızın güzide temsilcileri hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bugün MHP'nin 55. kuruluş yıldönümüdür. Uğurlu olsun İnşallah. İlkelerimizden ve vatan sevgimizden ödün vermedik. Tuzaklar kuruldu, çizgimizden yine sapmadık. Niyaz ederim ki Allah hepimizin afiyetini, keyfiyetini ihsan buyursun. MHP'nin kuruluşunun 55. yıldönümü nedeniyle düzenlediğimiz anma törenine hoş geldiniz.

'KÜRESEL ADALET YERLERDE SÜRÜKLENİYOR'

Gazze'de katledilen bebekler uluslararası toplumun aciz halini gözler önüne sermiştir. Küresel adalet yerlerde sürüklenmektedir. Hazırladığımız insanlığın huzur projesi ile huzurun hürriyet gibi bir insan hakkı olduğu belgelenmiştir.

Türk birliği bu yüzyıl içinde mutlaka gerçekleşecek. Devir artık Türk devridir. Belini doğrultan tarih düştüğü yerden ayaklanan coğrafya Türk milletine büyük imkanlar sunmaktadır. Siyasette önceliğimiz istikrarlı iddialı sosyal ve ekonomik sorunları temelinden çözmüş bir Türkiye'nin dünyanın huzuruna azami ölçüde destek olmasıdır.

'GÜÇLÜ MHP, GÜÇLÜ TÜRKİYE DEMEK'

Güçlü MHP, güçlü Türkiye demektir. Gelen Türk asrıdır geleceğin gücü Türkiye Cumhuriyeti'dir. Yeni hükümet sistemiyle lider ülke Türkiye olacak.

Ahlak çeşmemizi zehirlemeyi amaçlayan hain çevrelerin uykularını kaçırdık. Halkımız ne diyorsa onu söyledik. Nerede bir zulüm varsa tarafımızı insanlıktan yana belirledik. Zulmü alkışlamadık, zalimi hiç sevmedik.

'DAYANIŞMAMIZI ZAYIFLATMAK İSTEYENE...'

Dayanışmamızı zayıflatmak isteyene göz açtırmadık. 55 yıldır dildeyiz dilekteyiz duadayız kalpteyiz şehitlik anıtıyız. Dava ve iddia sahibi olmanın sorumlulukları vardır. Çıkarlarının peşine düşenler tarlası sırtında gezenler bununla da kalmayıp kurt ininde çakal besleyenler bizim gibi olamaayacakları gibi dava adamlığı postuna otuıramaz. Ülkücü kalmak için uyanık bir şuur lazımdır.

Türk milleti için 55 yıldır mücadele ediyoruz. 55 yıl içinde dalımızın kırıldığı dönemler oldu. Bu süreçte zannettiler ki çöktük çok şükür ki kökümüz sağlamdır. Sadece yaprak döktüğümüzü göremediler. Davamızın yaşı Türklüğün yaşı ile eşittir.

'14. OLAĞAN BÜYÜK KURULTAYIMIZ 17 MART'TA'

İhanetin husumetin dışında huzurlu bir liman arayanlar için tek çare MHP ve Cumhur İttifakı'dır. 17 Mart'ta yapacağımız 14. Olağan Büyük Kurultayımız aynı zamanda Türkiye Yüzyılı'nın yol haritasını da çizecektir.

'AYM ADALET VE HUKUK İLKELERİNE SAVAŞ AÇMIŞTIR'

Çağlayan Adliyesi'nde saldıran 2 teröristin kimler tarafından savunulduğu deşifre olmuştur. Adliyenin önünde alnının çatından vurularak indirilen terörist lehine AYM'nin 6 Şubat 2020 tarihinde açıkladığı hak ihlali kararıdır. AYM adalet ve hukuk ilkelerine savaş açmıştır. Hak ihlali kararı ile ödüllendirilen terörist 4 yıl sonra terör saldırısında imha edilmiştir. AYM haini haklı görmüş Türk polisi de hak öyle değil böyle olur mesajıyla gereğini yapmıştır. Hak ihlali kararlarıyla Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenlik ve tarihsel haklarına ölümcül darbeler vurduğunuzu ne zaman anlayacaksınız? Be hey vicdansızlar teröristin hakkı mı olur? Teröriste hak veren bir mahkeme Türk mahkemesi olamaz.

'AYM MİLLİ GÜVENLİK SORUNUDUR'

Anayasanın 153. maddesinin bireysel hak ihlali kararlarını kapsamayacağına göre neyin dayatmasını yapıyorsunuz, nereye hizmet ediyorsunuz? AYM artık milli güvenlik sorunudur. Böyle gidemez. Böyle bir mahkeme yapısı Türkiye'de yüksek yargı organları içinde yer alamaz.

'AYM YA KAPATILMALI YA DA YENİ BAŞTAN YAPILANDIRILMALI'

Verdiği skandal hak ihlali kararlarıyla iç huzur ortamını sarsan AYM tekrar ifade ediyorum ki ya kapatılmalı ya da yeni baştan yapılandırılmalıdır.

'CHP'NİN YENİ ADRESİ KANDİL'

Ülkemize operasyon çekilmektedir. CHP'nin yeni adresi Kandil'dir. DEM, CHP'yi kafa kola almıştır. DEM'cilerin, demlenmiş CHP'nin ve marjinalleşmiş yedeklerinin Anayasa Mahkemesi'ni siyasi siper haline getirmeleri hukuk sistemine sürülmüş kara lekedir. Hedefimiz dağlarında teröristlerin cirit atmadığı emeğinin karşılığını alamayan işçi memur ve çiftçinin kalmadığı vurguncuların milli servetimizi talan etmediği bir Türkiye'dir. Cumhur İttifakı olarak başaracağız.

'MHP, 100 MADDELİK ANAYASA ÇALIŞMASINI TAMAMLADI'

Önümüzdeki dönemlerde gündeme alınması planlanan 9 ana başlıktan biri yeni Anayasa maddesi. MHP, 100 maddelik anayasa çalışmasını tamamlamıştır.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN