İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ silahlı terör örgütünün finansal faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında HAKMAR marketler zinciri ile TATBAK grubu ve bağlı şirketlerin faaliyetleri mercek altına alındı.
MİT'ten FETÖ operasyonu: Hakmar ve Tatbak'a kayyum
Soruşturma kapsamında şirketlerin yönetim kurulu başkanı Zeki Doruk’un da aralarında bulunduğu 26 kişi gözaltına alınmıştı.
895 ŞUBEYE VE ÜÇ ŞİRKETE KAYYUM ATANDI
Soruşturma kapsamında sadece bireylere değil, aynı zamanda şirket yapılarına da el atıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine, HAKMAR MAĞAZACILIK, HAKMAR GIDA ve TATBAK MAĞAZACILIK şirketlerine kayyum atanmasına karar verildi. Bu kapsamda söz konusu şirketlerin Türkiye genelindeki 895 şubesine de yargı kararıyla kayyum atandı.
HAKMAR'ın sahibi Zeki Doruk'un vasiyeti ortaya çıktı! Mal varlığını FETÖ'ye bırakmış
İFADE SÜRECİ VE SERBEST BIRAKMALAR
Gözaltına alınan 26 şüpheli İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek sorguya alındı. Emniyetteki işlemler sırasında 2 şüphelinin etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediği bildirildi. Bu kişilerin savcılıkla yapılan görüşmeler doğrultusunda serbest bırakılmalarına karar verildi. Bir diğer şüpheli ise özel ailevi durumları nedeniyle, savcılık talimatıyla emniyetten salıverildi.
22 ŞÜPHELİ TUTUKLAMA TALEBİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ
Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve serbest bırakılmayan 23 şüpheli, sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık sorguları tamamlanan bu kişilerden 22’si hakkında tutuklama talep edildi. Soruşturma dosyasında adı geçen bu kişilerin, “FETÖ üyelerine maddi kaynak sağlamak”, “örgüt faaliyetlerini finanse etmek” ve “örgütün finansal yapılanması içinde aktif görev almak” suçlamalarıyla yargılanmaları bekleniyor.
Geriye kalan bir şüpheli hakkında ise adli kontrol hükümlerinin uygulanması istendi. Şüphelilerin Sulh Ceza Hakimliği’ndeki ifade işlemleri halen devam ediyor.
