Resmi Gazete'de yayımlandı: 57 ile yeni vali atandı

Resmi Gazete'de yayımlandı: 57 ile yeni vali atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yapılan vali atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı. Toplamda 57 ile yeni vali atanırken, 16 vali merkeze çekildi. Bu kapsamda, Adana Valisi Süleyman Elban İzmir Valisi olarak atandı, Yavuz Selim Köşger ise Adana Valisi olarak görevlendirildi.

Yaklaşık yedi yıl boyunca İçişleri Bakanlığı görevini üstlenen Süleyman Soylu'nun Ali Yerlikaya'ya yerini bırakmasının ardından, Türkiye'de emniyet ve bakanlık bürokrasisinde bir dizi değişiklik yaşandı. Geçtiğimiz hafta 24 ilin emniyet müdürünün değişmesinin ardından, yeni bakan Ali Yerlikaya ve ekibinin uzun bir süredir üzerinde çalıştığı valiler kararnamesi de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak resmiyet kazandı. Bu kararnameyle birlikte 57 ilin valisi değişti. Özellikle Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından eleştirilen Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) başkanı Yunus Sezer görevden alınarak Edirne Valiliği'ne atanması dikkat çekti.

TBMM Genel Sekreterliği görevini 5 Temmuz'da devreden Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Valiliği'ne atandı. Bu değişimlerin yanı sıra, çeşitli valilerin merkeze çekildiği ve görev yerlerinin değiştirildiği görülmüştür.

KUPAYI KAPTI VALİLİK KOLTUĞUNDAN OLDU

Şanlıurfaspor'un şampiyon olduğu maçtan sonra kulüp başkanının elinden kupayı kapmasıyla gündeme gelen Salih Ayhan da Şanlıurfa Valiliği'nden alınarak merkeze çekildi. Aynı şekilde, Elazığ Valisi olarak görev yaptığı dönemde depremden sonra yaptığı "Şu an algı çok iyi" açıklamasıyla tepki çeken Çetin Oktay Kaldırım da merkeze çekilen isimler arasında yer alındı.

DEPREM BÖLGESİ VALİLERİ DE DEĞİŞTİ

Bunun yanı sıra, depremler sonrasında görev yapan valilerin yerine yeni isimler atandı. Depremin etkilediği kentlerin valilerinin tamamı değişti. Bir süre önce depremden etkilenen illerin bazılarının valileri değişmişti. Son atamalarla birlikte Malatya ve Gaziantep valileri de değiştirildi. Böylece deprem sırasında ve sonrasında kayıp yaşayan kentlerde görev yapan valilerin tamamı değişmiş oldu.

Valiler kararnamesine göre birçok vali yeni görev yerlerine atandı. Adana Valisi Süleyman Elban İzmir Valiliği'ne, Malatya Valisi Hulusi Şahin Antalya Valiliği'ne atandı. Ayrıca, Muğla Valisi Orhan Tavlı Samsun Valiliği'ne, Samsun Valisi Zülkif Dağlı Çorum Valiliği'ne atandı.

Bu değişikliklerle birlikte Türkiye'nin çeşitli illerinde vali değişiklikleri yaşanmış ve emniyet bürokrasisinde önemli değişimler gerçekleşti.

İŞTE O ATAMA LİSTESİ

005519997-a.jpeg005537153-f.jpeg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN