GSB yurt başvuru sonuçları açıklandı

GSB yurt başvuru sonuçları açıklandı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim öğretim yılı GSB yurt başvuru sonuçlarının ilk aşamasının tamamlandığını duyurdu.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB Yurtları Yerleştirme Sonuçları'nın ilk aşamasının tamamlandığını duyurdu. Bakan Bak, yüzde 87 oranında yerleştirmenin gerçekleştirildiğini yedek yerleştirmelerin süreceğini söyledi.

Bakan Bak'ın açıklamaları şöyle:

Yurt yerleştirme sürecinin ilk aşaması tamamlanmıştır. Yapılan başvurular 12 kamu kurumu tarafından analiz edildi. Yurt kapasitemiz geçen yıla oranla artış gösterdi 822 yurt ve toplam 950 bin yatak kapasitesiyle gençlerin hizmetindeyiz. Yapımı hızla devam eden yurtlarımız var, onlar da kısa zamanda tamamlanacak. Kısa zamanda 1 milyon yatak kapasitesine ulaşacağız.

Dünyanın en büyük yurt sistemini yönetiyoruz. Barınma değil, beslenme, hijyen, sportif aktivitelerde gençlerin tüm ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. Tercih edilme oranımız bunun en büyük ispatı. Banyo ve tuvaletler eskiden odaların dışında, duş için sıcak su belirli günlerde veriliyordu.

Geldiğimiz noktada Cumhurbaşkanımızın büyük emekleri var. Yurtlarımız sadece öğrencilere değil zor zamanlarda milletin tümüne kapılarını açmıştır. Pandemi, yangın, deprem ve sel felaketlerinde binlerce vatandaşımızı yurtlarda ağırladık.

'KALAN ÖĞRENCİLERİMİZİ DE KISA SÜREDE YERLEŞTİRECEĞİZ'

2023-2024 yılı yurt başvuruları Yerleştirme oranımızı açıklıyorum. Yüzde 87'lik yerleştirme oranıyla rekora imza attık. Tarihin en yüksek yerleştirme oranına ulaştık. e-Devlet üzerinden sonuçlara ulaşabilirler, yedek yerleştirme olacak. Pazartesi ve Perşembe günü olmak üzere yedek yerleştirmeleri açıklayacağız. Kalan öğrencileri de kısa sürede yerleştirmiş olacağız.

36 ülkenin nüfusundan daha fazla olan Yurt sayılarımızın sayını artırmaya devam edeceğiz. Gençler hayatlarının en önemli kavşağındayken bizler gençlerin yarınlarını müreffeh şekilde planlamaktır.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN