Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarından sonra sırada öğretmen atamaları var

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarından sonra sırada öğretmen atamaları var

Sözleşmeli öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? sorusu 2019 Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarından sonra aranmaya başlandı. 15 Ocak 2019 salı günü 20 bin öğretmen ataması için sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı. İşte 2019 Sözleşmeli öğretmen atamaları son dakika haberleri...

Sözleşmeli öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? 2019 Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ve atamalar son dakika açıklamalarını haberimizden ve karar.com sayfasından takip edebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı 2019 yılı için 20 bin öğretmen ataması yapacak. Sözleşmeli Öğretmenlik mülakata sonuçları için binlerce öğretmen adayının heyecanlı bekleyişi 15 Ocak tarihinde sona erdi MEB tarafından yapılan 20 bin Sözleşmeli Öğretmenlik alımı için yapılan ilk aşama mülakat sonuçları açıklandı.Şimdi sırada mülakat sonuçlarından sonraki aşama var 2019 sözleşmeli öğretmen ataması...


SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

10 - 31 Aralık tarihleri arasında yapılan sözleşmeli öğretmenlik mülakatlarının sonuçları 15 Ocak tarihinde ilan edilecek. Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesi üzerinden duyurulacak olan mülakat sonuçlarının ardından tercihler yapılacak.

Mülakat sonuçlarına itirazlar ise 16 - 18 Ocak tarihleri arasında yapılacak. Tercihler 28 Ocak - 1 Şubat tarihlerinde olacak.

19-01/14/2019-sozlesmeli-ogretmenlik-mulakat-sonuclari-ve-atamalar-son-dakika-aciklamalari.jpg

20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENİN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

MEB takvmine göre sözleşmeli öğretmenlerin ataması 7 Şubat 2019'da belli olacak.

İŞTE ÖĞRETMEN ATAMALARI İLE İLGİLİ DETAYLAR 

1- Sözleşmeli öğretmenliğe atama için yapılacak sözlü sınav başarı puanı kaçtır?

Sözleşmeli öğretmenliğe atama için yapılacak sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar, sözlü sınav komisyonunca yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılır ve sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkına sahip olur.

2-Sözleşmeli öğretmenliğe atanma isteğinde bulunanlar en fazla kaç eğitim kurumu tercihinde bulunabilir?

Sözleşmeli öğretmenliğe atanma isteğinde bulunanlara 20 tercih hakkı verilir. Adaylar başvurularında, tercihleri dışına atanmayı kabul edip etmediklerini de belirtir. Tercihleri dışında atanmayı kabul etmediğini beyan eden adayların tercihlerine yerleştirilemedikleri takdirde atamaları yapılmaz.

19-01/14/sozlesmeli-ogretmen-atamalari.jpg

3- Sözleşmeli öğretmen sözlü sınavları hangi konularda yapılır?

Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre Sözlü sınav konuları ve ağırlıkları şunlardır:

a) Eğitim bilimleri ve genel kültür: %20,

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü: %20,

c) İletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti: %20,

ç) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı: %20,

d) Topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri: %20.

4- Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav sonucuna itiraz edilebilir mi?

Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınavına katılan adaylar istemeleri halinde sözlü sınav sonuçlarına, sonuçların açıklanmasını takiben duyuruda belirtilen süre içinde sınava girilen sınav merkezinin bulunduğu il millî eğitim müdürlüğüne itiraz edilebilir. Bu itirazlar sözlü sınav komisyonunca incelenerek oy çokluğu ile karara bağlanır. İtiraz sonuçları, ilgili il millî eğitim müdürlüklerince itiraz sahiplerine duyurulur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN