Taksi şoförüne kan donduran sözler 'Oğuz Erge' cinayetini hatırlattı: Senin gibileri arkadan vuruyorlar, vursunlar

Oğuz Erge cinayetinin hemen ardından dün akşam yaşanan olay kan dondurdu. Aydın’da bir taksi şoförü, aracına gece aldığı şahsın hakaretlerine maruz kaldı. Hareketlerine hiç kimseye aldırmadan devam eden şahıs, İzmir'de öldürülen Oğuz Erge'yi hatırlatarak, “Senin gibi taksicileri arkadan vuruyorlar ya, vursunlar" ifadelerini kullandı. Taksi şoförü Mehmet Cihan, şahıstan şikayetçi oldu. Görüntülerin yayınlanmasının ardından M.Ç. adlı şahıs taksicilerden özür diledi.

Geçtiğimiz günlerde İzmir’de soğukta üşümesin diye aracına aldığı müşteri tarafından silahla vurularak öldürülen taksici Oğuz Erge cinayeti, Türkiye'nin gündemine oturmuştu. 7'den 70'e herkesi derinden etkileyen cinayetin hemen sonrasında bir taksi müşterisinin taksiciye davranışları şaşkınlık yaratırken öfkelere sebep oldu.

Aydın'ın Efeler ilçesinde taksicilik yapan Mehmet Cihan, dün gece aldığı müşteri ile yaşadığı tatsız olay sonrasında Efeler Polis Merkezi Amirliği'ne giderek şikayette bulundu. Bir şahıs tarafından küfürlere ve tehditlere maruz kalan taksici, yaşanan olayın ardından endişe ve korku yaşadığını ifade etti.

'SENİN GİBİLERİ ADAMLARI ARKADAN VURUYORLAR, VURSUNLAR'

Olay, dün gece saat 03.45 sıralarında meydana geldi. Taksisine binen müşteriler arasında yer alan bir şahıs, taksici Mehmet Cihan'a küfürlü ifadelerle saldırdı. Taksici, aracın içinde bulunan kamera kayıtlarını kullanarak müşterisini uyardı, ancak şahıs küfür ve tehditlerine devam etti. "Senin gibi taksicileri arkadan vuruyorlar ya, vursunlar. Senin gibi adamları vursunlar" şeklindeki sözleriyle taksiciyi tehdit eden müşteri, olayın ardından taksiyi terk etti.

Mehmet Cihan

'SONUMUZ İZMİR'DEKİ ARKADAŞIMIZ GİBİ OLMASIN'

Yaşanan bu olayın ardından Efeler İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Amirliği'ne başvuran Mehmet Cihan, ifade vererek şahıstan şikayetçi oldu. Gazetecilere açıklamada bulunan Cihan, iki çocuğunu geçindirmek için mücadele verdiğini ve bu tür olayların kendisini derinden etkilediğini belirtti. Ayrıca, İzmir'de bir taksicinin hayatını kaybettiği olaya da atıfta bulunarak, "Sonumuzun İzmir’deki arkadaşımızın olduğu gibi olmasını istemiyoruz" dedi.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLADI

Cihan'ın ifadesine göre, müşterisiyle yaşadığı olay sırasında endişe içinde olduğu ve korktuğu anlaşılıyor. Taksicinin talebi üzerine şüpheli şahıs hakkında hukuki süreç başlatılmış durumda.

TAKSİCİLERDEN ÖZÜR DİLEDİ

Taksi şoförü Mehmet Cihan'a küfür ve hakaret ettiği gerekçesiyle şikayet edilen M.Ç. o anları anlattı ve tüm taksicilerden özür diledi.

M.Ç. yaptığı açıklamada; “Çok üzüldüm ve çok mahcubum. Bu konu hakkında ne diyeceğimi bilemiyorum. Bu üzüntümü kelimelerle bile ifade edemem. Bir yerden arkadaşlarla birlikte çıktık ve taksiye bindik. Taksici tarif ettiğimiz sokaklardan bir, iki defa geçince sinirlendim. Taksimetrenin de fazla yazdığını düşünerek bu nedenle sıkıntı yaşandı. Taksi şoförü 'Ben buraları tam bilmiyorum' dedi. Benim de ağzım biraz küfür konusunda durmaz. Mizacı şekilde küfrederek, bilmesi gerektiğini neden bilmediğini söyledim. Ancak taksiden indiğimde, söylediğim sözleri ben bile görünce hakikaten kendimden nefret ettim. Bütün toplumdan ve tüm taksici camiasından özür diliyorum. Telafi edebileceğim bir durum varsa her zaman hazırım. Ama isteyerek söylenmiş, yapılmış bir şey değil bu. Tüm gün çalıştığım gecenin stresinden kaynaklanmış, bu nedenle söylemiş olabilirim. Keşke böyle bir şey söylemeseydim. Taksi şoförü arkadaşımı tanımıyorum ama ondan da özür diliyorum" dedi.

İlgili Haberler