Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! Bunu yapan hapse girecek... Ev sahipleri için yeni düzenleme

Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! Bunu yapan hapse girecek... Ev sahipleri için yeni düzenleme

Tapusu olanlar dikkat! Artan fahiş kira artışlarından dolayı yeni adımlar atmaya hazırlanan hükümet düğmeye basmış durumda. Yeni hazırlanan yasal düzenleme ile birlikte haksız kazanç elde etmek için kira artışı yapan kişilere kötü haber. Bunu yapan herkes 3 yıla kadar hapis cezası alacak. Hazırlanana düzenleme Meclis'e sunulacak. Artık rastgele kira artışı yapılamayacak. İşte detaylar haberimizde...

Yıl başından bu yana artan kira fiyatları vatandaşların gündeminde. Kira fiyatlarındaki orantısız artış hem kiracılar hem de ev sahipleri arasında kavgalara neden olurken hükümet tarafından peş peşe yeni adımlar atılmaya devam ediliyor. Gelen son dakika haberi ise milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Tapu sahipleri dikkat! Bunu yapan 3 yıla kadar hapis cezası alacak. Hazırlanacak yasal düzenleme yeni yasama döneminde Meclis'e sunulacak.

dffddf-87.jpg

TAPUSU OLANLAR DİKKAT! BUNU YAPAN 3 YILA KADAR HAPİS CEZASI ALICAK

Mülteciler ile birlikte piyasalarda fahiş kira artışları hızla yayılmakta. Yapılan yeni düzenleme ile birlikte "haksız kazanç elde edenlere" hapis cezası verilecek. Hazırlanan uygulama fahiş kira artışı yapan ev sahiplerine hapis ve para cezası uygulanacak. Bir yıldan 3 yıla kadar hapisle soruşturma, dava açılabilecek. Adalet Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca hazırlanacak yasal düzenleme yeni yasama döneminde Meclis'e sunulacak.

fdfdfd-2023-07-26t123723-180.jpg

ARABULUCUK SÜRESİ UZATILDI

Borçlar Kanunu'na eklenen geçici maddeyle Haziran 2022 tarihinde kira artış bedeline yüzde 25 sınırı uygulaması Temmuz 2024'e kadar uzatıldı. Kira tespit, tahliye, uyarlama, kontrat kaynaklı sorunlar, taşınmaz paylaşımı, kat mülkiyetinden kaynaklı uyuşmazlıklar, aidata ilişkin davalar zorunlu 1 Eylül itibarıyla arabuluculuk sürecine tabi olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN