Tarlada fiyatı 10 tabakta ise 135 TL! Üreten çiftçi kazanan yine onlar...

Tarlada fiyatı 10 tabakta ise 135 TL! Üreten çiftçi kazanan yine onlar...

Adana’na Çukurova’da turp, ıspanak ve pırasa gibi sebzelerin hasadı başladı. Tarlada kilosu 10 TL’den satılan ürünlerin marketlerdeki fiyatı 43 TL olurken, e-ticaret sitelerinde tabağının 135 TL’den olması dikkat çekiyor…

Kozan’da sabahın ilk saatlerinde mesaiye başlayan tarım işçileri, Ramazan ayı olmasına rağmen yine de zorlu mesaiye devam ediyorlar. Hasadı başlayan ıspanak, turp ve pırasalar özenle tek tek toplanıyor. Toplanan ürünleri tazyikli sularda yıkayan emekçiler, sofralara ulaştırmak için büyük çaba gösteriyor. Erkeklerse kasalarla kamyonlara yükleme yaparak deprem bölgesine ulaşmasını sağlıyor.

cukurovada-ispanak-ve-pirasa-hasadi-1.jpg

ÜRÜNLER OLDUKÇA BEREKETLİ

Sıcak havaya rağmen çalıştıklarını söyleyen Murat Doğanay, “Ramazan ayında zor oluyor ama ürünler bereketli bölgeden talep görüyor. Biz 16 saat boyunca yolda oluyoruz ve haftada 3 sefer bölgeye geliyoruz. 8 ila 10 ton arasında hasat yapıyoruz. Bu toprakların bereketli olması, maddi açıdan avantajlı olması deprem bölgesinden rağbet görmesini sağlıyor” dedi.

cukurovada-ispanak-ve-pirasa-hasadi-2.jpg

TARLADAN TABAĞA GELENE KADAR FİYAT KATLANIYOR

Ispanağın tarlada 10, markette 43, tabakta ise 135 olduğunu söyleyen bir vatandaş, "Aradaki fiyat farkı uçurum gibi. 10 TL'lik ıspanak marketlerde 43 TL'den satılıyor. Bunu anlamakta zorlanıyorum. Tarladan çıktıktan sonra ıspanağın nakliye edilerek markete geldiğini söyleyen bir sektör temsilcisi. Akaryakıt zaten ateş pahası. Tarlada 10 TL'nin üzerine yakıtı koyun, dükkan kirasını işçiliği, vergileri de ilave edin. Ondan sonra bu fark şu kadar deyin" şeklinde konuştu.

cukurovada-ispanak-hasadi.png

FİYATI NORMAL BULDU

1 tabak ıspanağın e-ticaret sitesinden 135 TL’ye satılmasını normal bulan bulaş restoran çalışanı, "Yağını, gazını, işçiliğini, kirayı, vergileri koyun sonra pahalı deyin. Bir bardak çay kahvede 8 TL. Dükkandan alınan simidin fiyatı 15 TL. Neyin hesabını neye göre yapıyorsunuz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN