THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat: O yalılar harabe halinde alındı, nisanda açabiliriz

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat: O yalılar harabe halinde alındı, nisanda açabiliriz

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, 2009 yılından beri İBB ile yapılan sözleşme çerçevesinde THY, DO&CO İkram Hizmetleri A.Ş.'nin kiracısı olduğu Hatice ve Fehime Sultan yalıları ile ilgili konuştu. Bolat, “O yalılar harabe halinde alındı. Şu anda yüzde 90'ı bitti... Ortadaki restoranı bu yılın sonuna kadar açabiliriz. O hemen hemen hazır. Belki de mart-nisanda toptan açarız” dedi.

İktidarın Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarını Hazine'ye devretmesi hakkında açıklamalarda bulunan THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, “O yalılar harabe halinde alındı. Şu anda yüzde 90'ı bitti... Ortadaki restoranı bu yılın sonuna kadar açabiliriz. O hemen hemen hazır. Belki de mart-nisanda toptan açarız” diye konuştu.

Söz konusu yalılarla ilgili Arap ve Rus yatırımcıların 9 aydır kendilerinden talepte bulunduklarını ancak tekliflere yanaşmadıklarını söyleyen Bolat, “Bize gelen yatırımcılar muhtemelen oraya gittiler. Belki de İBB onlara AVM olarak satacaktı! O yüzden bizi çalıştırmayıp, yalılara sözleşmeyi hiçe sayarak el koymaya kalktılar” dedi.

1662387156530-1662380049153-uui.jpg

Bolat, Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör’e şu açıklamalarda bulundu:

“Geçenlerde meselenin özünü THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat'tan dinledim. Pandemide dahi restorasyonu bitirmek için çalıştıklarını belirtiyor: "O yalılar harabe halinde alındı. Bütün malzemeler Ambarlı'da bir depoda tek tek numaralandırıldı. Orijinaline çok yakın bir şekilde inşa ettik. Doğa şartlarından korumak için koca konteynerler yaptık. Yalıyı yukarı kaldırdık, kazılarda altta rıhtım çıktı, sonra seyis odası, selamlık bulduk. Onları da kazandırdık. 25 metre deniz seviyesinin altına otopark yapılıyor. Üstüne 1.400 araçlık otopark. Ve butik otel... Şu anda yüzde 90'ı bitti... Ortadaki restoranı bu yılın sonuna kadar açabiliriz. O hemen hemen hazır. Belki de mart-nisanda toptan açarız.

Ben göreve başladığımda bu konuyu kucağımda buldum. Son 9 aydır Arap ve Rus yatırımcılar orayı bizden almak istediler. 'Şu kadar para verelim, bu kadar para verelim' dediler. Biz yüz vermedik, onlara da 'Ülkeye yaraşır bir şekilde o restorasyonu bitirerek İstanbul'a katma değer sağlayacağız' dedik. Biz öyle deyince 'Buranın sahibi kim' diyerek demek ki sahibine gittiler. Onun için 'değerleme yaptırdık, 7 milyar TL çıktı' diyorlar. Düşünün, şimdi evinizde 2040'a kadar kiracı olsa niye değerleme yaptırırsınız ki? Bize gelen yatırımcılar muhtemelen oraya gittiler. Belki de İBB onlara AVM olarak satacaktı! O yüzden bizi çalıştırmayıp, yalılara sözleşmeyi hiçe sayarak el koymaya kalktılar.”

Güngör, Bolat’ın açıklamalarına yer verdiği yazısında şunları kaydetti, İBB’ye şu soruları yöneltti:

“Başkanın anlattıkları doğruysa vahim... İBB Başkanı ‘Halkın malı olan yalılar peşkeş çekiliyor’ diyordu ya... Demek ki, iş öyle gürültü kopardıkları gibi değilmiş... O zaman soralım... Yahu Ekrem Başkan, siz bu yalıları THY'den alıp birilerine mi peşkeş çekecektiniz? O değerlemeyi niye yaptırdınız? Mülkünüze düşük vergi ödüyordunuz da onu yükseltmek için mi? Yabancı yatırımcılarla yalıları AVM yapmak için görüştünüz mü? Anlatın da bilelim...”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN