TİP Genel Başkanı Baş: İktidar, kendi bekasını çatışma ve kaosta görüyor

TİP Genel Başkanı Baş: İktidar, kendi bekasını çatışma ve kaosta görüyor

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. İktidarın, 'bölgede savaş, yurtta baskı' mantığıyla hareket ettiğini söyleyen Baş, AK Parti'nin iktidarda kalmak için gelecek günleri savaşçı politikalarla geçireceğini ifade etti.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin TBMM Grup Toplantısında Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir kara harekatı gerçekleştireceğini açıkladığını aktardı.

"AK Parti'nin iktidarda kalmak için gelecek günleri savaşçı politikalarla geçireceğini" iddia eden Baş, "Seçim öncesi savaş çığırtkanlıkları başladı. Masum insanların, çocukların öldüğü hiçbir savaş haklı ve meşru sayılamaz. Bizim ülkemizin insanlarının savaşa değil, barışa ihtiyacı var. Akan kan sadece ve sadece egemenlerin çıkarınadır." ifadelerini kullandı.

'BÖLGEDE SAVAŞ, YURTTA BASKI'

Erkan Baş, iktidarın "bölgede savaş, yurtta baskı" mantığıyla hareket ettiğini savunarak, "İktidar, kendi bekasını çatışma ve kaosta görüyor." görüşünü öne sürdü. "Barış mutabakatı" oluşturulması çağrısında bulan Baş, sorunların diplomasi yoluyla çözülmesini istediklerini söyledi. Türkiye'nin başka ülkelere asker göndermesine ve ülkede yabancı asker bulundurulmasına karşı olduklarını belirten Baş,

"Bir diyalog sürecine acil ihtiyacımız var. Türkiye, kendi sorunlarını kendi başına çözebilecek bir iradeye, yeteceğe ve güce fazlasıyla sahiptir. Bu tür eylemlere Meclis'te de sokakta da hep birlikte karşı duralım.

'BARIŞ, BARIŞ, BARIŞ DİYE HAYKIRALIM'

Halkın özgürlüğü ve demokrasiyi savunması için kitlesel direnişini hep birlikte örgütleyelim. Kan gölüne dönen Ortadoğu ve ülkemizin kaderini 'barış, barış, barış' diye haykırarak değiştirelim. Bunun dışındaki tüm yollar çaresizdir, tükenmiştir." değerlendirmesinde bulundu. Baş, Düzce'deki bu sabah meydana gelen depreme de değinerek, "İktidar, olası bir deprem için bize Edis'in şarkısı eşliğinde yerli ve milli çök-kapan-tutun yöntemini öneriyor." diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN