AFAD Düzce depremindeki son bilgileri açıkladı: 180 artçı deprem oldu, 93 yaralı var

AFAD Düzce depremindeki son bilgileri açıkladı: 180 artçı deprem oldu, 93 yaralı var

AFAD, Düzce’de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından son bilgileri paylaştı. AFAD açıklamasında, toplamda 180 artçı deprem olduğunu ve depremde toplam 93 kişinin yaralandığını bildirdi. Ayrıca Düzce'ye 1 milyon TL acil yardım ödeneği gönderildiği belirtildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ​(AFAD), dün gece Düzce’de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada yaralıların tedavilerinin devam ettiği ve AFAD ekiplerinin ihbar alınan bölgelerdeki faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, "Bölgede an itibarıyla en büyüğü 4.3 olmak üzere toplamda 180 artçı deprem meydana gelmiştir. Sağlık Bakanlığı’ndan alınan bilgide, an itibariyle Düzce’de 37 kişi, İstanbul’da 2 kişi, Bolu’da 14 kişi, Zonguldak’ta 10 kişi, Sakarya’da 26 kişi ve Bursa’da 4 kişi olmak üzere toplam 93 yaralı olduğu bildirilmiş olup halen 16 kişinin tedavileri hastanelerde devam etmektedir" denildi.

Düzce'de elektrik kesintisi bulunmadığı ve görevlendirilen ekiplerin vatandaşların birçok ihtiyacını giderdiği ifade edildi. Ayrıca sıcak yemek ve ikramlıkların dağıtımının da devam ettiği kaydedildi.

1 MİLYON TL ACİL YARDIM ÖDENEĞİ GÖNDERİLDİ

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

Afet Beslenme Grubu Türk Kızılay tarafından 13 bin 100 çorba, 15 bin 534 ikramlık malzeme (kek, bisküvi ve çubuk kraker), 18 bin 68 meyve suyu ve 5 bin 784 su dağıtılmıştır. Ayrıca 4 bin 210 battaniye dağıtımı yapılmıştır. Düzce iline Başkanlığımızdan 1 milyon TL acil yardım ödeneği gönderilmiştir. Bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN