İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Ağır hasarlı konutlarda 90 bin liraya kadar eşya yardımı yapacağız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Ağır hasarlı konutlarda 90 bin liraya kadar eşya yardımı yapacağız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Murat Kurum; 5.9 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Düzce’de incelemelerde bulundu. Burada açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ağır hasarlı konutlarımız var. Ağır hasarlı konutlarda eşyasını almadan çıkıyorsa, içerisine girilemeyecek durumdaysa 90 bin liraya kadar eşya yardımı yapacağız" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Düzce Valiliği Konferans Salonunda basın açıklamasında yaptı. Depremle ilgili verileri açıklayan Bakan Soylu, "Hem AFAD hem Kızılay hem Belediyemiz yaklaşık 20 bine yakın battaniye dağıttılar. 3 bine yakın yatak, çarşaf desteği sağlandı. Şu ana kadar 600’e yakın ısıtıcı dağıtıldı. Çünkü hava da gece serinlemeye başladı. Şu ana kadar 23 bin 265 kişilik öğün sıcak yemek verildi" diye konuştu.

DEPREMİN İVMESİ YÜKSEK

Deprem sonrası yapılan ve yapılacak yardımlara değinen Bakan Soylu, "Her afetin kendine ait bir karakteri vardır. Bu deprem 5.9 büyüklüğünde bir deprem doğru ama ivmesi yüksek. Büyük sarsıntıya sebep oldu ve eşya zararları söz konusu oldu. Ev, işyeri ve araçlardaki zararların tespiti maksadıyla 220 kişiden oluşan 110 ekip çalışmalarına başladı. 3 bin 450 zarar tespit talebinin 818’i; 120 işyeri, 693 konut tespiti yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1 milyon, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 10 milyon, AFAD Başkanlığı da şu ana kadar 16 milyon lira ödenek gönderdi. Toplam 27 milyon liralık ilk etapta bir ödenek buraya ulaşmış oldu" dedi.

aa-20221123-29513635-29513630-duzcede-59-buyuklugunde-deprem-16-9-1669180526.jpg

90 BİN LİRAYA KADAR EŞYA YARDIMI YAPILACAK

"Ağır hasarlı konutlarımız var" diyen Bakan Soylu, "Ağır hasarlı konutlarda eşyasını almadan çıkıyorsa, içerisine girilemeyecek durumdaysa 90 bin liraya kadar eşya yardımı yapacağız. Aynı zamanda, ağır hasarlı konutlarda 30 bin liraya kadar da kira ve taşınma yardımı gerçekleştireceğiz. Eğer ağır hasarlı konutlarda kiracılar varsa burada da 15 bin liraya kadar taşınma yardımı gerçekleştireceğiz. Eğer ağır hasarlı konutta ise ve konteynıra geçiyorsa, geçme maliyeti olarak da onlara da 15 bin liralık yardımda bulunulacak. Özellikle eşya hasarları fazla. 5 bin liraya kadar eşya zararlarının tanzimini sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

BAKAN KURUM: 4 BİN 316 BİNADA HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI YAPILDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise şöyle konuştu:

Toplamda 4 bin 316 binada hasar tespit çalışmalarımız yapıldı. Gölyaka'da 2 merkezde 4 olmak üzere 6 binamızı acil yıkılacak olarak belirledik. Cumayeri'nde 7 bina, 9 bağımsız bölüm, Kilimli'de 5 bina 9 bağımsız bölüm, Gölyaka'da 23 bina 42 bağımsız bölüm, Gümüşova'da 9 bina 16 bağımsız bölüm, merkezde 21 bina 31 bağımsız bölüm olmak üzere Düzce genelinde yıkılacak ve ağır hasarlı 71 bina ve 134 bağımsız bölüm tespit edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN