TİP'ten kısıtlama tepkisi: Tam kapanma ancak tam destekle olur

TİP'ten kısıtlama tepkisi: Tam kapanma ancak tam destekle olur

TİP lideri Erkan Baş, tam kapanma uygulamasına geçilirken destek paketi açıklanmamasına tepki göstererek "Salgını yönetmek yerine vatandaşın algısını yönetmeye vakit harcadığınız bu zamanda, dükkanını açamayan küçük esnaf ne yapacak? İnatla bu soruları sormaya devam edeceğiz" dedi.

Artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle perşembe günü saat 19.00'da 3 haftalık tam kapanma uygulaması başlayacak. Dün yapılan Bakanlar Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı karara göre tam kapanma süreci 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Meclis'te basın toplantısı düzenleyerek konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Baş, konuşmasında tam kapanma için destek paketi açıklanmamasına tepki gösterdi ve "İnsanlar evlerinde kalacaklarsa yaşamlarının garanti altına alınmasını istiyoruz. Tam kapanma ancak ve ancak tam destekle olur. Hiç kimse karşımıza çıkıp 'Kaynak yok' falan demesin" dedi.

Erkan Baş'ın konuşmasında "Ticaret Bakanlığını dolandıran bir Ticaret Bakanı ile karşı karşıyayız" dedi ve şu ifadeleri kullandı:

"Bu ticaretten dolayı devletin kasasından 9 milyon lira çıkmıştır. Bu çok önemli bir yolsuzluk olarak tarih sayfalarına yazılacaktır. Bu suçtur ve biz bunun takipçisi olacağız. Bizim bir tarzımız var. O yüzden lafı eğip bükmeden konuşuruz.

Yaşanan tablonun toplamında ortaya çıkan, bu iktidar ülkeyi batırıyor. Salgını yönetmek yerine vatandaşın algısını yönetmeye vakit harcadığınız bu zamanda, dükkanını açamayan küçük esnaf ne yapacak? İnatla bu soruları sormaya devam edeceğiz. İnsanlar evlerinde kalacaklarsa yaşamlarının garanti altına alınmasını istiyoruz. Tam kapanma ancak ve ancak tam destekle olur. Hiç kimse karşımıza çıkıp 'Kaynak yok' falan demesin."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN