Türkiye'de en çok bu telefon markası satıldı! Her dört telefondan biri: Türkiye'nin favorisi o model oldu

Türkiye'de en çok bu telefon markası satıldı! Her dört telefondan biri: Türkiye'nin favorisi o model oldu

Telefon artık milyonlarca insanın ayrılmaz parçası haline gelmişken, Türkiye'de en çok satılan marka merak konusu oldu. Elde edilen veirler paylaşıldı. Türkiye'de en çok bu telefon markası satıldı! Satılan dört telefondan biri o...

Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü Pazar Verileri'ne göre, geçtiğimiz yıl Türkiye'de 12 milyonun üzerinde cep telefonu kaydedildi. Her dört cep telefonundan birisi ise yine Apple markasına ait oldu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) yayınladığı rapora göre, Türkiye'nin ithal ettiği ve ürettiği cep telefonu sayısı da ortaya çıktı.

TELEFON SATIŞI BİR YILDA YÜZDE 25 ARTTI

VERGİSİZ CEP TELEFONU BAŞVURU EKRANI GSB E DEVLET: Vergisiz telefon başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları ne? 9500 TL'yi geçmeyen modeller - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

BTK'nın Elektronik Haberleşme Sektörü Pazar Verileri'ne göre, Türkiye'de 2023 yılı boyunca toplam 12 milyon 53 bin cep telefonu ve 3 milyon 248 bin diğer cihaz olmak üzere toplamda 15 milyon 301 bin cihazın IMEI kaydı gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıla kıyasla bu rakam yaklaşık olarak yüzde 25'lik bir artışı temsil ediyor.

2021 yılında 10 milyon 845 bin akıllı telefonun kaydedildiği Türkiye'de, 2022 yılında bu rakam 9 milyon 581 bine gerilemişti. Ancak 2023 yılında bu rakam yeniden yükselerek 12 milyon 53 bine çıktı. Diğer cihazların kaydı ise 2022 yılında 3 milyon 710 bin iken, 2023 yılında 3 milyon 248 bine geriledi.

EN ÇOK SATAN TELEFON MARKASI

Türkiye'de akıllı telefon ve diğer cihazların sayısındaki bu artışın önemli bir kısmını Apple ürünleri oluşturuyor. BTK'nın raporuna göre, 2023 yılında IMEI kaydı yapılan cihazlardan 3 milyon 181 bin adedi Apple markasına ait. Böylelikle her dört cihazdan birisi Apple markasını tercih etmiş oldu. Samsung, 3 milyon 639 bin cihaz kaydıyla pazar liderliğini korurken, bu iki şirketi 1 milyon 832 bin cihaz kaydıyla Redmi takip etti.

Apple'ın Türkiye'deki en düşük fiyatlı telefon modeli iPhone SE 64 GB, 28 bin 999 liradan satılırken, 1 TB depolama kapasiteli iPhone 15 Pro Max modeli ise 107 bin 999 liradan satışa sunuluyor.

telefon-istatistik-zazd.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN