Yargıtay’dan emsal boşanma kararı: Ayrı yaşamak ekonomik sorumluluğu bitirmiyor

Yargıtay’dan emsal boşanma kararı: Ayrı yaşamak ekonomik sorumluluğu bitirmiyor

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, boşanma davası devam ederken eşlerin ayrı yaşamasının veya haklarında uzaklaştırma kararı bulunmasının ekonomik yükümlülükleri ortadan kaldırmadığına hükmetti. Yüksek Mahkeme, dava sürecinde eşe ve çocuğa maddi destek sağlamamayı kusur gerekçesi olarak değerlendirdi.

Ankara’da görülen bir boşanma davasında kadın, eşinin kendisine şiddet uyguladığını, ailesiyle görüşmesini engellediğini ve boşanma süresince evle ilgilenmediğini belirterek tazminat ve nafaka talebiyle dava açtı.

Yerel mahkeme, erkeği ağır kusurlu bularak tarafların boşanmasına, kadın lehine tedbir nafakası ve tazminat ödenmesine karar verdi.

İSTİNAF KARARI BOZDU, DOSYA YARGITAY'A TAŞINDI

Cumhuriyet'in haberine göre, kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı inceleyen Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Hukuk Dairesi, erkekte kusur bulunduğuna ilişkin kesin delil elde edilemediği gerekçesiyle davayı reddetti. Dava, temyiz başvurusu üzerine Yargıtay 2. Hukuk Dairesine taşındı.

"AYRI YAŞAMAK YA DA UZAKLAŞTIRMA KARARI YÜKÜMLÜLÜĞÜ KALDIRMAZ"

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi yaptığı inceleme sonucunda istinaf mahkemesinin kararını bozdu. Daire kararında, boşanma davasının açılmış olmasının, eşlerin ayrı yaşamasının ya da taraflar hakkında verilen uzaklaştırma kararının evlilik birliğinden doğan ekonomik sorumlulukları sona erdirmediği vurgulandı.

Dava sürecinde eşe ve çocuğa finansal destek sağlamamanın kusur sayılması gerektiğine hükmeden Yargıtay, dosyayı yeniden değerlendirilmek üzere Bölge Adliye Mahkemesine geri gönderdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN