Yaşadığınız şehirde diri fay hattı var mı? İşte deprem üretebilecek 485 fay hattının listesi... Listeye bakın önleminizi alın

Yaşadığınız şehirde diri fay hattı var mı? İşte deprem üretebilecek 485 fay hattının listesi... Listeye bakın önleminizi alın

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinin ardından gözler İstanbul depremine çevrilmiş durumda. Binlerce kişi korkunç depremde hayatını kaybederken vatandaşlar 'Yaşadığım bölgede diri fay hattı var mı? Hangi ilde deprem riski var?' sorularını araştırmaya başladı. Bu doğrultuda Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) yenilenmiş diri fay hattını paylaştı. 485 diri fay hattı yayınlandı. Hemen listeye bakın ve önleminizi alın. İşte detaylar haberimizde...

Merkez üssü Elbistan ve Pazarcık olan 10 ilimizi birden vuran deprem felaketi binlerce vatandaşımızın hayatını aldı. Depremin bilançosu giderek artarken vatandaşlar 'Yaşadığım bölgede diri fay hattı var mı? Hangi bölgede ne kadar deprem riski var?' sorularını araştırmaya başladı. Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) yenilenmiş diri fay haritalarını sitesinde yayınladı. Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat! Hemen önlemleriniz alın, çok şiddetli şekilde deprem yaşanabilir. İşte deprem üretebilecek 485 fay hattının listesi...

YAŞADIĞINIZ ŞEHİRDE DİRİ FAY HATTI VAR MI?

Kahramanmaraş dahil 10 ilimizi birden vuran deprem felaketinin yankıları sürmeye devam ediyor. Bölgede yüzlerce bina yerle bir olurken binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Can kaybı her geçen gün artarken vatandaşları deprem korkusu sarmış durumda. Deprem için önlem almaya başlayan milyonlarca kişi 'Yaşadığım şehirde diri fay hattı var mı?' sorusunu sorgulamaya başladı. Bu süreçte Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA), güncel bir harita yayımladı.

DEPREM ÜRETEBİLECEK 485 FAY HATTI VAR

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından yayınlanan güncel listede diri fay hatları tek tek belirtildi. Haritaya bakıldığı zaman deprem üretecek 450 diri fay olduğu görülüyor. Bunla beraber Türkiye'de 5,5 ve üzeri büyüklükte deprem üretebilecek 485 diri fay hattı olduğu öğrenildi.

dsdsdsds-13.jpgPaylaşılan güncel harita

BU İLLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT! HEMEN ÖNLEM ALIN

Haritayı incelediğimiz zaman Türkiye'de doğrudan diri fay üzerine oturan, 42 il alanı üzerinde 110 ilçe bulunuyor. Peki fay hattında bulunan iller hangisi? Bu iller; Aksaray, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Bingöl, Denizli, Eskişehir, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Manisa, Muğla, Kocaeli, Konya, Osmaniye, Sakarya ve Tokat olduğu görülüyor.

ghhggh-12.jpg

DEPREM ÖNCESİ YAPILMASI GEREKENLER

  • Hasarlı elektrik kablolarını ve gaz sızıntısı yapabilecek tesisat bağlantılarını onarın. Bunlar potansiyel yangın kaynaklarıdır. Bu konuda profesyonel yardım alın; elektrik ve gaz tesisatları üzerinde kendi başınıza işlem yapmayın.
  • Su ve gaz kaçaklarını önlemek için esnek tesisat malzemeleri kullandırın. Esnek malzemeler kırılmalara karşı daha dayanıklıdırlar.
  • Su ısıtıcınızı (kombi/termosifon/şofben), buzdolabınızı, fırın ve gaz tertibatını uygun malzemelerle duvara ve/veya yere sabitleyin.
  • Otkıran, böcekkıran ve yanıcı/parlayıcı malzemeleri kilidi olan kapalı dolaplarda ve alt raflarda muhafaza edin.
  • Ailenizle, deprem anındaki mevcut riskleri daha da büyütecek yanlış hareketleri yapmamak için Çök-Kapan-Tutun hareketinin tatbikatını yapın.
  • Deprem öncesi, olası can ve mal kayıplarını önlemek için binanızın tasarımını değiştirmeyin. Yük taşıyan kolonların ve duvarların yıkılması binanızı güvensiz hale getirir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN