Yaz ishalinin nedeni bu besinler olabilir! Yemeden önce mutlaka kontrol edin

Yaz ishalinin nedeni bu besinler olabilir! Yemeden önce mutlaka kontrol edin

Yaz mevsimi ile birlikte ishal problemi de artış göstermeye başladı. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda yaz ishaline karşı alınacak önlemler belli oldu. Bu besinleri tüketirken iki kez düşünün. Tüm sorunun kaynağı bu besinler olabilir. İşte ishal yapan o besinler…

Kavurucu sıcaklar ile birlikte bağırsak sorunları da gün yüzüne çıkmaya başladı. Aşırı sıcaklar nedeniyle çocuklarda yaz ishali görülmeye başladığını belirten Doç. Dr. Mustafa Doğan, yaz mevsiminde tüketirken dikkat edilmesi gereken besinleri de açıkladı. İşte ishal yapan o besinler…

TÜKETİRKEN BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜN

Yaz sıcakları ile birlikte birçok sağlık problemi de ortaya çıkmaya başladı. Bu hastalıklardan biri de ishal olarak görülmektedir. Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, aşırı sıcaklar nedeniyle çocuklarda ishal hastalığının artış gösterdiğini söyledi. İshal probleminin önüne geçmek için hijyen ve gıda tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Doğan, "Şimdi yaz ishalleriyle daha sık karşılaşmaktayız. Yaz ishallerinin belli sebepleri var. Bunlardan bir tanesi gıdaların raf ömrünün kısalması.” ifadelerini dile getirdi.

yaz-ishali.jpg



YAZ MEVSİMİNDE DİKKAT EDİN

Evde hazırlanan ürünlerin dışarıda açık bir şekilde bırakılması çabuk bozulmasına neden olmaktadır. Açıkta kalan besinlerin sonradan tüketilmemesi gerektiği belirtilirken özellikle pilav, mayonez, yumurta gibi gıdaların çabuk bozulmaya meyilli olduğu aktarıldı. Bu besinler üzerinde biriken bakterilerin ishal, bulantı, kusma gibi şikayetlere neden olabildiği aktarıldı. Evde hazırlanan besinlerin tüketildikten sonra hızlı bir şekilde buzdolabına kaldırılması gerektiğini belirten uzmanlar tek seferde tüketilebilen yiyeceklerin yapılması gerektiğinin altını çizdi.

pilav-1.jpg

BOL SUYLA YIKAYIN

Yaz mevsiminde artış gösteren sebze ve meyve tüketimi konusunda da uzmanlardan uyarı. Sebze mi meyvelerin uygun şekilde yıkanması gerektiğinin altı çizilirken güzel bir temizliğin ardından tüketilmesi gerektiği vurgulandı.

meyve-yikamak.jpg

Yaz sıcakları ile birlikte park ve bahçelerde fazlasıyla vakit geçirilirken fark etmeden güneş ışınlarına maruz kalınıyor. Bu durum beraberinde ishal problemini de getirmektedir. Park ve bahçelerde temas edilen alanlarda bulunan kotamine de ishalin bir diğer kaynağıdır.


Dışarıda vakit geçirdikten sonra eve girdiğinizde ilk işiniz elinizi yıkamak olmalı. El hijyeni hastalıkların yayılmasında başrol olarak kendini gösteriyor. Dışarıda herhangi bir aktivite yaptıktan sonra ellerin mutlaka uygun bir şekilde temizlenmesi gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN