Yüksek Seçim Kurulu KPSS 60 puanla personel alıyor! İşte başvuru formu

Yüksek Seçim Kurulu KPSS 60 puanla personel alıyor! İşte başvuru formu

Yüksek Seçim Kurulu personel alımı başvuru şartları belli oldu. Sözleşmeli olarak istihdam edilecek 9 bilişim personeli başvuruları 14-23 Haziran 2021 tarihleri arasında sadece www.ysk.gov.tr internet adresinden alınacak. İşte, Yüksek Seçim Kurulu personel alımı başvuru ekranı...

Yargıtay ve Danıştay'ın kendi içinden çıkardığı üyelerden oluşan, Türkiye'deki seçimlerin genel yönetim ve denetimini yürüten, aynı zamanda da seçimlerin yargısal denetimini sağlayan en üst yargı mercii olan Yüksek Seçim Kurulu personel alımı gerçekleştiriyor. Bilişim alanında istihdam edilecek personel için sektörde en az 1 yıl tecrübeli olması ve KPSS'den en az 60 puan alması gerekiyor.

YSK PERSONEL ALIMI NE ZAMAN, NASI BAŞVURULUR?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) sözlü sınav sonucuna göre, Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü'nde görev yapmak üzere sözleşmeli 6 çözümleyici ve 3 programcı istihdam edecek.

Başvurular, 14-23 Haziran 2021 günleri arasında www.ysk.gov.tr yer alan aday başvuru formu doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapılacak. Başvuruların son gün saat 17.00'ye kadar yapılabileceğini belirtelim.

İlanda belirtilen şartlara uygun olmayan başvurular ile posta veya diğer iletişim kanallarıyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecek.

YSK PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuruda bulunacak adayların 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) P3 puan türünden en az 60 alması, Yabancı Dil Sınavından (YDS) en az (D) düzeyinde puan almış olması veya YDS dışındaki sınavlarında bu düzeye eş değer ÖSYM tarafından belirlenen puanları almış olması gerekiyor.

Sözlü sınava, atama yapılacak kadro sayısının 10 katı aday çağırılacak. Aranan nitelikleri taşıyan adaylardan KPSS P3 puan türünden en yüksek puanı alan adaydan başlamak üzere sıralama yapılacak. Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan birden fazla aday bulunması halinde, bu adayların tümü sözlü sınava çağrılacak.

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların listesi ile sınav yeri YSK'nin internet sitesinden ilan edilmek suretiyle duyurulacak.

YÜKSEK SEÇİM KURULU PERSONEL ALIMI BAŞVURU FORMU

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN