Gürcan Bilgiç'in babası gazeteci Necati Bilgiç hayatını kaybetti

Gürcan Bilgiç'in babası gazeteci Necati Bilgiç hayatını kaybetti

Spor yazarı Gürcan Bilgiç'in babası gazeteci Necati Bilgiç hayatını kaybetti. A Spor'da yayınlanan programda babasının rahatsızlandığını öğrenen Gürcan Bilgiç yayından ayrılmak zorunda kalmıştı.

Türk Spor Basınının duayenlerinden, Gürcan Bilgiç'in babası Necati Bilgiç hayatını kaybetti. Necati Bilgiç gazeteci Hıncal Uluç'un da dayısıydı.

Necati Bilgiç bir süredir tedavi görüyordu

Bir süredir tedavi gören Bilgiç, 87 yaşında hayata veda etti. 60 yılı aşkın bir süre gazetecilik yapan Bilgiç, Fanatik gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştı. Bilgiç aynı zamanda Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu üyesiydi. Bilgiç aynı zamanda usta gazeteci Gürcan Bilgiç'in de babasıydı.

15-12/06/fft104mm4041550

Necati Bilgiç kimdir?

Hıncal Uluç'un dayısı, Gürcan Bilgiç'in babası olan usta gazeteci Necati Bilgiç aynı zamanda eski hakemlerden Necati Bilgiç uzun yıllar sabah ve Fotomaç gazetelerinde yorumculuk yaptı. 

Hıncal Uluç 2010 yılında Necati Bilgiç ile ilgili Sabah gazetesinde "Necati dayım" başlıklı bir yazı kaleme almıştı.

Gazeteci Hıncal Uluç, dayısı Necati Bilgiç'i şu satırlarla anlattı

Ne güzel, ne anlamlı, ne sıcak bir akşam üzeriydi, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde.. Sevgili kuzen Gürcan (Bilgiç) düzenlemiş.. "Necati Bilgiç'in 60'ıncı Meslek Yılı!.."

Ağbim Öcal, İzmir'den kalktı geldi.. Nasıl gelmesin.. Hepimizin bu mesleği seçmesinde Bilgiç'in rolü büyük.. İstanbul'a hukuk okumak için gelip, gazeteciliğe kapılan dayım, hepimizin yollarını açtı. Ardından kuzen M. Ali Kışlalı, daha sonra, Öcal Ağbim, ben, kuzen Ahmet Taner Kışlalı ve kız kardeşim Serpil..

Yani bu Uluç kardeşlere sırf Galatasaraylı oldukları için söven fanatik Fenerliler bilsin ki, başlarına bu belayı açan, fena halde Fenerli Necati Bilgiç'tir..

Ağbim de, ben de, ilk yazılarımızı Cihat Arman'ın sahibi, dayımın Yazı İşleri Müdürü olduğu Öz Fenerbahçe dergisinde yazdık. İlk imzalarımız orda çıktı. İyi mi?.

Halit Ağbi (Kıvanç) dayımla ilgili anılarını anlatırken yanıma gelen Necmi Ağabey (Tanyolaç) işaret etti.. "Bir devrin, spor gazeteciliğinin sonuna geliyoruz" dedi..

Spor yazarlığını bir haylaz eğlencesi olmaktan çıkarıp meslek haline getiren kuşaktı, Namık, Necmi, Halit, Doğan Ağabeyler, Necati Dayım.. Mesleğe saygınlık kazandıranlar..

Şimdi spor gazeteciliği yok. İğrenç bir futbol dalaşması var, sayfa sayfa..

Sabah erkenden işe gelen dayımı hatırladım. İstihbarat defterini alır, kim o gün neyi, nasıl takip edecek ayrıntıları ile yazardı. Sonra muhabirleri birer birer yanına çağırır, yazdıklarını bir de anlatırdı. Akşam gelen yazılar gene onun önüne konurdu. Kelime kelime okurdu. Türkçesinden mantığına kadar yazıyı tartardı. Haber olarak eksiği, gediği var mı?. Haberin tüm unsurlarını içeriyor mu?. Düzeltilebilecek gibiyse düzeltir, değilse, çağırır, anlatır, yeniden yazdırırdı.

Necati Bilgiç okuldu.. Spor yazarlığı okulu.

O okul var mı şimdi?.

Necmi Ağabey haklı.. Bu kuşakla beraber, spor gazeteciliği bitiyor..

Spor basınının Necati Bilgiç'in hayatını kaybetmesine verdiği ilk tepkiler

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN