Hangi illerde 65 yaş üstü yasağı var? 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı hangi illerde geçerli?

Hangi illerde 65 yaş üstü yasağı var? 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı hangi illerde geçerli?

Koronavirüs salgın hastalığı vakalarında yaşanan artışın ardından bazı illerde 65 yaş ve üstündeki vatandaşlar için tekrar sokağa çıkma kısıtlaması getirilken vatandaşar, '65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı tekrar başladı mı?', 'Hangi şehirlerde 65 yaş ve üstü yasakları var?' sorularının yanıtlarını yeniden araştırmaya başladı. Sokağa çıkma kısıtlaması yurt genelini kapsamamakla beraber illere göre değişiklik göstermektedir. İşte, '65 yaş üstü yasağı olan illerin listesi'...

'Hangi illerde 65 yaş üstü yasağı var?,' '65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı hangi illerde geçerli?', '65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı tekrar başladı mı?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. Corona virüsü (koronavirüs) vakalarının artmasıyla beraber bazı tedbirler yeniden devreye girmeye başladı. Birçok şehirde 65 yaş ve üstündeki vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. İllerdeki mevcut vaka durumuna göre belirlenen kısıtlamalar, günün bazı saatlerini kapsıyor. İşte, '65 yaş üstü yasağı olan iller'...

65 YAŞ ÜSTÜ YASAKLARI HANGİ ŞEHİRLERDE VAR?

Covid-19 salgın hastalığı vakalarında yaşanan artışın ardından; Malatya, Siirt, Yalova'da 65 yaşındaki ve üstündeki vatandaşların bazı saatler arasında sokağa çıkması yasaklandı. Düzce'de ise 65 yaş ve üstündeki kişilerin düğün, nişan, sünnet gibi etkinliklere katılması yasaklandı.

Malatya Valiliği ise 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirildiğini duyurdu. Yalova İl Hıfzıssıhha Kurulu il genelinde 65 yaş üzeri vatandaşların 09.00-21.00 saatleri dışında sokağa çıkmalarını yasaklarken, Siirt'te corona virüsü tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşların 17.00 ile 24.00 saatleri arasında dışarı çıkmalarına kısıtlama getirildi.

MALATYA

Malatya'da artan covid-19 vakaları üzerine ek tedbirler alınmaya başlandı. Malatya Valiliği 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirildiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, "İl Hıfzıssıhha kurulu kararınca; 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza, risk grubunda olmaları sebebiyle salgının etkilerinden korumak amacıyla sokağa çıkma kısıtlaması getirilmiştir" denildi.

Kısıtlama kapsamı 17.00 ile 10.00 saatleri arası olarak duyuruldu. 65 yaş üstü vatandaşların 10.00 ile 17.00 saatleri arasında ise sokağa çıkabilecekleri belirtildi.

SİİRT

Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamada, Vali Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca bazı kararlar alındığı belirtildi. Açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

"65 yaş ve üstü için yeni düzenleme yapıldığı, vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın saat 17.00-24.00 saatleri arasında dışarı çıkmalarının yasaklanmasına, corona virüsü ile mücadele konusunda şehrin içinde bulunan belediyeye ait billboardların etkin kullanılmasına, Covid-19 ile mücadele konusunda ilde bulunan tüm kamu personelinin, göreve çağrılacak şekilde hazır bulunmasına karar verilmiştir"

YALOVA

Kovid-19 vakalarının artması üzerine Yalova İl Hıfzıssıhha Kurulu 65 yaş üzeri vatandaşlara yönelik kısıtlama kararı aldı. Yalova Valisi Muammer Erol başkanlığında toplanan kurul 09.00/21.00 saatleri dışında 65 yaş üzeri vatandaşların dışarıya çıkmasını yasakladı. Kuruldan yapılan açıklamada şu detaylar aktarıldı:

"İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 12.08.2020 tarih ve E.13102 sayılı Genelgelerine istinaden İlimizde 65 yaş üzeri kişilerin 09.00-21.00 saatleri arasında sokağa çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkmalarının yasaklanmasına oy birliği ile karar verildi."

DÜZCE

Düzce İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun olağanüstü toplantısında alınan kararlara göre, salgının kalabalık ortamlardaki hızlı yayılımı göz önünde bulundurularak köylerde ve sokaklarda yapılan düğün, nişan, sünnet düğünü gibi etkinlikler aynı gün içerisinde 11.00 ila 23.00 arasında en fazla 3 saatten, 2.5 saate düşürüldü.

Bu aktivitelerde ve etkinliklerde dağıtılacak yemek ve ikramlar ise sosyal mesafe korunarak yapılacak ve servisler Sağlık Bakanlığı salgın yönetim ve çalışma rehberine uygun şekilde yapılacak. Ayrıca mevlit ve defin işlemleri sonrasında yapılacak olan yemek ikramları faaliyetleri de yasaklandı.

Ayrıca Düzce'de gelin ve damadın birinci ve ikinci derecede yakınları (amca, dayı, teyze ve halaları hariç) 65 yaş üstü kişiler düğünlere katılması yasaklandı.

Düğün salonlarında birinci ve ikinci derecede akraba olmayan 65 yaş üstü kişi tespit edilirse Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince 3 bin 150 lira idari para cezası kesilecek.

İSTANBUL'UN 39 İLÇESİNİN GÜNCEL RİSK HARİTASI İÇİN TIKLAYIN

VAKA VE ÖLÜMLERİN 81 ŞEHRE GÖRE DAĞILIMI İÇİN TIKLAYIN

İLLERE GÖRE YOĞUNLUK HARİTASI İÇİN TIKLAYIN

TÜRKİYE'DE BÖLGELERE GÖRE VAKA SAYISI İÇİN TIKLAYIN

MAHALLENİZDE KORONAVİRÜS OLUP OLMADIĞINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

COVID-19 SALGININDA EN GÜVENLİ ÜLKELER HANGİSİ?

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI YENİDEN UYGULANIR MI?

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR?

YENİ DÜZENLEMEYE GÖRE KİMLER NEREDE MASKE TAKMAK ZORUNDA?

MASKE TAKMAMANIN CEZASI NEDİR?

NİKAHLAR VE DÜĞÜNLER YENİDEN YASAKLANACAK MI?

TÜRKİYE'NİN 'YENİ NORMALLEŞME' TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

YURT İÇİ SEYAHATLARDE ZORUNLU OLAN 'HES KODU' ALMAK İÇİN TIKLAYIN

e-DEVLET'TEN SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN