Koronavirüste en güvenli ülkeler hangisi? Türkiye güvenilir ülkeler listesinde mi? İşte ülkelere göre corona virüs haritası

Koronavirüste en güvenli ülkeler hangisi? Türkiye güvenilir ülkeler listesinde mi? İşte ülkelere göre corona virüs haritası

2020 yılına damga vuran corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığı, dünya genelinde etkisini sürdürmeye devam ediyor. Ülkemizin virüse karşı aldığı tedbirler başarılı olarak addedilirken, risk analizlerinin değerlendirildiği bir raporda Türkiye'de 'güvenilir' ülkeler listesinde yer aldı. Deep Knowledge Group isimli konsorsiyumun hazırladığı kapsamlı analizde, ülkelerin covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında güvenli olup olmadıkları ele alındı. İşte detaylar...

'Corona virüs salgınında en güvenli ülkeler hangisi?', 'Koronavirüste Türkiye güvenli ülke mi?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. Sivil toplum kuruluşları ve ticari işletmelerin oluşturduğu 'Deep Knowledge Group' isimli konsorsiyum, 'covid19'da en güvenli ülkeler' sıralaması yaptı. Farklı metrik ve istatistiklere dayandırılan araştırmada Türkiye de yer aldı. Detaylar haberimizde...

KORONAVİRÜSTE EN GÜVENLİ ÜLKELER HANGİSİ?

Sivil toplum kuruluşları ile birlikte ticari işletme ve şirketlerin dahil olduğu ve yapay zeka, yatırım teknolojileri, finans teknolojileri ve ilaç sektörü alanında çalışmalarını sürdüren Deep Knowledge Group, farklı parametreler ve veriler aracılığıyla 'koronavirüste en güvenli ülkeler' listesi hazırladı.

Haziran 2020'de yayınlanan risk haritasında Türkiye yeşil renkle, 'güvenli ülke' olarak gösterilirken, özellikle Afrika kıtası ile Güney Amerika ülkelerinin risk altında olduğu görüldü.

HANGİ KRİTERLER DİKKATE ALINDI?

Rapor 3 Haziran 2020'de tamamlandı ve 130 farklı parametreye dayandırıldı. Raporda 11 bin 400 verinin tasniflendiği açıklanırken, 'karantinanın verimliliği, takip ve müdahale, sağlık sisteminin hazırlığı, bölgenin dayanıklılığı, acil duruma hazır olma ve hükümetin etkisi' olmak üzere 6 başlık altındaki detaylar ve veriler değerlendirildi.

RAPORUN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

ÜLKEMİZİN DURUMU NEDİR?

Türkiye'nin yer aldığı ikinci kategoride Kuveyt, İzlanda, Bahreyn, Finlandiya, Lüksemburg, Katar, Liechtenstein, Polonya, Litvanya, Malezya, Letonya, Slovenya, Umman, Yunanistan, Estonya, Hırvatistan, İrlanda, Gürcistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi yer aldı.

EN GÜVENLİ ÜLKE İSVİÇRE

Deep Knowledge Ventures önderliğinde oluşturulan konsorsiyumun hazırladığı 250 sayfalık raporda en güvenli ülke İsviçre oldu. Risk analizi ve değerlendirmesinin kapsamlı bir şekilde yapıldığı araştırmada İsviçre'nin ardından Almanya, İsrail, Singapur, Japonya, Avusturya, Çin, Avustralya, Yeni Zelanda ve Güney Kore geliyor.

İŞTE CORONA VİRÜSÜNDE EN RİSKLİ ÜLKELER

İncelenen ülkeler ve veriler arasında koronavirüs salgınına karşı en riskli 10 ülke ise; Bahamalar, Laos, Kamboçya, Endonezya, Peru, Paraguay, Honduras, Cezayir, Fas, Brezilya ve Panama olarak gösterildi.

Hazırlanan piramitte Türkiye ikinci katta yer aldı. Türkiye'nin yer aldığı alan, en güvenli ülkelerin hemen altında konumlandı. Türkiye'nin altında yer alan ülkeler arasında İspanya, Portekiz, İtalya, Hindistan, ABD, Fransa, Rusya, İsveç, Birleşik Krallık, İran ve Belçika gibi ülkeler yer aldı.

PUANLAMA NASIL YAPILDI?

Türkiye kümülatif olarak 556 puan alırken; karantina uygulamasının etkisine 114 puan, hükümetin risk yönetiminde etkisine 126 puan, covid-19'un takip sürecine 93 puan, ülkenin sağlık sisteminin covid-19'a hazırlığına 63 puan, Türkiye'nin bulunduğu bölgenin covid-19'a karşı dayanıklılığına 81 puan ve acil durumlara hazırlık kategorisine de 79 puan verildi.

İSTANBUL'UN İLÇE İLÇE CORONA VİRÜS HARİTASI İÇİN TIKLAYIN

TÜRKİYE İL İL VAKA VE ÖLÜM TABLOSU İÇİN TIKLAYIN

81 İL YOĞUNLUK VE RİSK HARİTASI İÇİN TIKLAYIN

HES KODU ALMAK İÇİN TIKLAYIN

SEYAHAT İZİN BELGESİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

TÜRKİYE'NİN 'YENİ NORMALLEŞME' TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR?

CORONA VİRÜS ANLIK VE GÜNCEL HARİTA İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN