Hatice Aslan kaç yaşında ve nereli? Sosyal medya paylaşımlarıyla adından söz ettiriyor

Hatice Aslan kaç yaşında ve nereli? Sosyal medya paylaşımlarıyla adından söz ettiriyor

En Son Babalar Duyar, Ferhunde Hanımlar, Lale Devri ve Kınalı Kar gibi birçok önemli projede yer alan Hatice Aslan, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla adından söz ettiriyor. Peki Hatice Aslan kaç yaşında ve aslen nereli? İşte detaylar…

Sivas’ta doğup büyüdükten sonra tiyatro eğitimi alan Hatice Aslan, Kenan Işık’ın yönettiği ‘Bozkır Güzellemesi’ oyununda oynadı. Yer aldığı projeler ve sergilediği performans nedeniyle ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülüne layık görülen Hatice Aslan, Vücut filmiyle de 18. Altın Koza Film Festivali'nde 2. kez En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi oldu. 

HATİCE ASLAN KİMDİR?

20 Şubat 1962’de Sivas’ta doğan Hatice Aslan, En Son Babalar Duyar ve Ferhunde Hanımlar dizileriyle, Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği Üç Maymun filminde geniş kitleler tarafından tanınmaya başlandı.

Sivas Lisesi'nin arkasından Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Konservatuvarı'nda Tiyatro okuyan Hatice Aslan, 1983-84 yılları arasında Nezihe Araz tarafından yazılan, Kenan Işık'ın yönettiği ‘Bozkır Güzellemesi’ oyununda oynadı.

1986-1992 yıllarında İzmir Devlet Tiyatrosu'nda görev alan Hatice Aslan’ın oğlu Ekin, İzmir'de olduğu bu dönemde doğdu. 1992’de Ankara Devlet Tiyatrosu'na geri dönen Hatice Aslan, Yaşar Seyman tarafından yazılan ‘Hüznün Coşkusu Altındağ’ oyununda oynadı. 

HATİCE ASLAN'IN INSTAGRAM HESABI İÇİN TIKLAYIN

AFİFE JALE ÖDÜLLERİ'NDE ADAY GÖSTERİLDİ

Aynı zamanlarda Seynan Levent tarafından proje koordinatörlüğü yapılan Ferhunde Hanımlar dizisinde Necla karakterine hayat veren Hatice Aslan, 1995 itibarıyla 5 sene kapalı gişe oynayan Yücel Erten'in uyarladığı ‘Azizname 95’ oyununda da birçok önemli isimle birlikte oynadı. 

‘Gergedan' oyununun arkasından 2000’de İstanbul Devlet Tiyatrosu'na atanan Hatice Aslan, ‘Küçük Adam Ne Oldu Sana’ oyunuyla Afife Jale Ödülleri'nde aday gösterildi. Melih Cevdet Anday'ın ‘Ölümsüzler’ ve Sevgi Sanlı tarafından yazılan ‘Kaygusuz Abdal’ oyunlarının ardından Devlet Tiyatroları'ndan emekli olan Hatice Aslan, DOT Tiyatrosu'nda 16 kısa oyundan oluşan ‘Vur/Yağmala/Yeniden’ epik oyun serisinde Mahşer bölümünde yer aldı. 

hatice-aslan-kimdirrr.png

SEÇİCİ KURUL ÖZEL ÖDÜLÜNÜN SAHİBİ OLDU

Yine DOT tiyatrosunda da oynayan Hatice Aslan, 2015-2016 yıllarında da Craft Tyatrosu'nda Dario-Fo'nun kadın öykülerinden oluşan ‘Hepimizin Öyküsü Aynı’ oyununda Bir Ana'yı canlandırdı. 

Bu oyunla birlikte 21. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri'nde ‘Seçici Kurul Özel Ödülü’nün sahibi olan Hatice Aslan, tiyatro oyunlarının yanında Türk televizyonlarında En Son Babalar Duyar, Düğün Şarkıcısı, Kınalı Kar, Lale Devri gibi uzun soluklu dizilerde de izleyicinin karşısına çıktı.

hatice-aslan-kimdirr.png

EN İYİ KADIN OYUNCU ÖDÜLÜNÜ ALDI

Nuri Bilge Ceylan’ın dördüncü uzun metrajlı filmi olan Üç Maymun'da baş kadın karakter Hacer'e hayat veren Hatice Aslan, bu filmdeki rolüyle 7. River Run Uluslararası Film Festivali'nde, 2. Yeşilçam Ödülleri'nde ve 41. SİYAD Türk Sineması Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı. 

Hatice Aslan, ardından oynadığı Vücut filmiyle de 18. Altın Koza Film Festivali'nde yine En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi oldu.

hatice-aslan-kimdirrrr.png

 SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARIYLA ADINDAN SÖZ ETTİRDİ

Yaşına rağmen düzgün fiziğiyle takipçileri tarafından çok beğenilen Hatice Aslan’ın paylaştığı fit fotoğraflar, sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına giriyor. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN