Arabanızın anahtarını alüminyum folyoya sarın! Çünkü hayatınızı ve arabanızı kurtaracak

Arabanızın anahtarını alüminyum folyoya sarın! Çünkü hayatınızı ve arabanızı kurtaracak

Hırsızların, arabalara fob sinyallerini yükseltecek veya bir araca girmek için kodu kopyalayacak cihazları kullanabileceği ortaya çıktı. Peki neden arabanızın anahtarlığını folyoya sarmalısınız? Arabanız anahtarlıktan bir sinyal bekler ve hırsızlar anahtarlık sinyallerini yakalayabilir. Ama arabanızın anahtarlığı folyoya sarılırsa sinyali azaltacaktır.

ANAHTARINIZIN SİNYALİNİ HIRSIZLAR YAKALAYABİLİR

Nispeten yeni bir araç kullanıyorsanız, arabanızın yakınındayken anahtarlığınızın elektronik bir sinyal göndermesi ihtimali vardır… Hırsızlar aslında arabaları çalmak için bu sinyalleri yakalarlar.

Bu anahtarlıkların çoğu, arabanızın hemen yanında olmanızı gerektirir, ancak hırsızlar, anahtarlık sinyallerini 300 metreye kadar kesmek için bir "röle kutusu" kullanabilir ve bunları arabanızın kilidini açmak için de kullanabilir. Abartmıyoruz anahtar sinyalini yakalayarak araç çalma düşündüğünüzden daha fazla oluyor.

araba-anahtari-aluminyum.jpg

SİBER UZMANLAR ALÜMİNYUM FOLYOYA SARMANIZI ÖNERİYOR

Siber güvenlik uzmanları, potansiyel hırsızların sinyalinizi yakalayamaması için anahtarlığınızı alüminyum folyoya sarmanızı önerir.

Suçluların güçlendirilmiş sinyallerini engellemenin birkaç kolay yolu vardır. İşte işinize yarayacak çok kolay ve güvenli yollar:

ARABANIZIN ANAHTARINI BUZDOLABINDA SAKLAYIN

Anahtarlığınızın sinyalini karıştırmak için belli araçlara para harcamak istemiyorsanız, onu buzdolabına veya dondurucuya koyabilirsiniz. Çoklu metal katmanları, anahtarlığınızın sinyalini engelleyecektir. Anahtarlığınızı dondurmanın ona zarar vermeyeceğinden emin olmak için anahtarın üreticisine danışın.

arac-anahtari-aluminyum.jpg

AÇMAMAK ŞARTI İLE MİKRODALGA FIRINA KOYUN

Anahtarlığınızı dondurmak istemiyorsanız, aynı şeyi mikrodalga fırınınız için de yapabilirsiniz. (İpucu: Açmayın.) Anahtarlığınızı oraya koyarsanız suçlular sinyali alamaz. Herhangi bir tecrübeli suçlu gibi onlar da daha kolay bir hedefe yönelecekler.

ARACINIZIN ANAHTARINI ALÜMİNYUM FOLYOYA SARIN

Evdeyken anahtarınızı buzdolabı ve mikrodalga fırında saklayabilirsiniz ama ya dışardayken anahtarınızın sinyal vermesini engellemek için de alüminyum folyoyı kullanabilirsiniz.
Metal, anahtarlığınızın sinyalini engelleyebileceğinden, alüminyum folyoya sarabilirsiniz. Bu en kolay çözüm olsa da, sıkıca sarmazsanız alüminyum folyo sinyali sızdırabilir. Ayrıca, folyoya sarılmış bir anahtarla dolaşmak biraz aptalca görünüyor. Bir zanaatkarlık havasındaysanız, anahtarlarınızı koymak için folyo kaplı bir kutu yapabilir veya bir sonraki çözümü deneyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN