Bayramda araba kiralamak isteyenler dikkat! Bunu bilmeden kiralayan parasından olacak!

Bayramda araba kiralamak isteyenler dikkat! Bunu bilmeden kiralayan parasından olacak!

Araba kiralamak isteyenler bu duyuruları dikkate alın yoksa yolda başınıza ummadık bir durum gelebilir...

ARABA KİRALAYACAKLAR BU YAZIYI OKUMADAN ARAÇ KİRALAMAYIN!

Bayram için araç kiralamayı düşünen vatandaşların işine yarayacak bir duyuru yapıldı. Bu duyuruyu dikkate almayanların vay haline…

araç

Binek aracı olmayan ve bir yere gitmek için toplu taşıma araçları yerine özel bir araç ile seyahat etmek isteyenler araç kiralayarak hem bütçelerine hem de rahat bir seyahat edebiliyorlar. Ancak daha önce araç kiralama yapmayanlar bu bilgiler bilmeden yola çıkmamalı.

araç

Enuygun.com, daha önce araç kiralamamış ve araç kiralamakta dikkat edilmesi gereken konuları öğrenmek isteyenler için bir yazı hazırladı

EHLİYET ŞARTI!

Araba kiralamak isteyenlerin ilk önce bilmesi gerekenlerden biri kiralayacak kişinin ehliyetinin en az iki yıllık olası gerektiğidir. Ayrıca kiralanmak istenen aracın segmenti de önemli oluyor. Buna göre de ehliyetin en az iki yıllık olması isteniyor. Daha sonra ise aracın kullanım amacına uygun olarak bir araç seçimin yapılması önemlidir.

Başka bir konu da aracı alan kişiler illa aldıkları yere aracı geri teslim etmek durumunda değiller aracı aynı zamanda kiraladığınız nokta dışında bir yere de bırakabiliyorsunuz. Ayrıca bazı firmaların kilometre sınırı da bulunuyor. O sınırın aşılmaması aracı kiralayanlardan isteniyor.

KİRALADIĞINIZ ARACI KONTROL ETMEYİ UNUTMAYIN

Araç kiralamadan önce birkaç şirketten fiyat alınıp bütçeye uygun biri ile anlaşılması en doğru olandır. Araç kiralamak isteyenlerin özellikle talep ettikleri bir araç var ise bu kiralama işini son ana bırakılmaması önerilmekte. Çünkü kiralama yapacağınız şirketin araç filosunda aracın kalmaması durun-munda başka bir araç da verilebiliyor. Bu nedenle son dakikaya bırakılmaması öneriliyor.

Aracı alırken sigortayı, sözleşmeyi ve kiralanacak aracın dışını ve içini kontrol edilmesi de trafiğe çıkmadan önce araç kiralayacak kişilerin dikkat etmesi gereken noktalardan biridir.

ÜCRETLİ GEÇİŞLERE DİKKAT

Araç kiralama şirketleri kiralanacak aracın modeline ve segmentine göre kiralayacak kişiye bir yaş ve ehliyet kullanım süresi koyabiliyor. Ayrıca aracı alınan yakıt seviyesinde teslim edilmesi de son derece önemli. Eksik yakıt ile teslim edilmesi durumunda araç firmaları bu yakıt tutarını aracı kiralayan kişilerden istemektedir. Ayrıca aracın tüm ücretli geçişleri ise aracı kullana kişiye ait olduğu da unutulmamalıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN