Bir yudum içene hastalık uğratmayan şifalı reçete!

Bir yudum içene hastalık uğratmayan şifalı reçete!

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte soğuyan havalar hastalıkları da beraberinde getiriyor. Fakat bizi aylarının mikroplardan koruyan enfes ve şifalı bir ürün bulunuyor. Üzerine tarçın atılarak servis edilen salebin bir yudumu bile bağışıklığı güçlendiriyor. Hem kârlı hasadıyla üreten çiftçinin yüzünü güldüren hem de şifalı etkileriyle bizi hastalıklardan koruyan salebin evde nasıl hazırlanacağı merak konusu olmaya devam ediyor. İşte enfes salebin evde hazırlanış reçetesi ve püf noktaları…

Bazen yakalandığımız ufak bir soğuk algınlığı yakamızı bırakmaz ve haftalarca yatağa düşmemize neden olabilir. Soğuk kış aylarında doğal beslenerek bu gibi durumlardan kaçınmak işe yarayabilir. Bu nedenle, düzenli salep tüketimi, hastalıkları sizden uzak tutmakta son derece etkilidir.

Biz de sizin için evde salep hazırlamanın detaylı ve bir o kadar da pratik reçetesini haberimizde derledik. İşte evde hakiki salep tarifi ve püf noktaları…

EVDE SALEP HAZIRLANIŞI

  • Öncelikle kullanacağımız 500 mililitre sütü tencereye alıyor ve kısık ateşte güzelce pişiriyoruz. Bu aşamada altını yakmamaya dikkat ediyoruz.
  • Daha sonra aktarlardan aldığımız bandrollü toz salepten 1 tatlı kaşığı kadarını karıştırma kabına ekliyoruz. Üzerine 1.5 yemek kaşığı kadar da toz şeker ilave ediyoruz. Sonrasında bunları güzelce karıştırıyoruz.
  • Yavaşça ısınan sütün içerisine bu salep karışımını ekliyor ve tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştırıyoruz.
  • Bu işlem esnasında topaklanma olmaması için sürekli karıştırmayı unutmuyoruz.
  • Yaklaşık 30 dakika sonra süt köpüklenmeye ve yoğun bir kıvam almaya başlayacaktır.
  • Güzel bir şekilde kıvam alan şifalı salebi fincanlara servis ediyoruz. Üzerine tarçın serptiğimiz enfes salepler artık hazır.

ic.jpg

PÜF NOKTALARI

  • Şifalı ve lezzetli bir salep hazırlamak istiyorsak yapmamız gereken ilk şey, hazırlama aşamasında sürekli karıştırmaktır. Eğer sürekli karıştırarak yapmazsak topaklanma oluşacak ve sütün altı tutacaktır.
  • Eğer doğal süt kullanma imkanınız var ise mutlaka bunu tercih etmelisiniz. Fakat pastörize süt ile de çok leziz bir salep hazırlayabilirsiniz.
  • Şeker miktarını damak zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. Ama az şekerli bir fincan salep her zaman daha sağlıklı olacaktır.
  • Pişirme aşamasında içerisine tarçın çubuğu atabilirsiniz. Bu lezzetini ve şifasını artıracaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN