Biten diş macunu tüpünü çöpe atmayın! Bu basit yöntemle hayatınız değişecek

Biten diş macunu tüpünü çöpe atmayın! Bu basit yöntemle hayatınız değişecek

Ev hanımlarının en çok şikayetçi olduğu konuların başında gelen tuvalette yayılan kokulardan kurtulmanın yolu artık çok basit. Bu kötü kokular tüm eve yayılır ve mide bulandırıcı bir kokuya neden olur. Bu sorundan kurtulmanın yolu ise aslında aşırı basit. Bu yöntemi kimse bilmiyor ancak tuvaletleriniz tertemiz kokacak. Biten diş macunlarını sakin çöpe atmayın. Öğrenince bunu daha önce nasıl denemedim diye kendinize kızacaksınız. İşte tuvalet kokularından kurtulmanın basit yolu...

Tuvaletlerde zaman zaman koku oluşur ve ne kadar temizleseniz de geçmez. Ev hanımlarının sürekli olarak rahatsızlık duyduğu bu konudan kurtulmanın yolu ise çok basit. Diş macununuz bitince çöpe mi atıyorsunuz? Eğer böyle bir şey yapıyorsanız hemen bu alışkanlığınızı bırakın. Sizlere vereceğimiz bu basit yöntem ile tuvaletlerde bahar havası oluşacak. Kimse bu yöntemi bilmiyor ancak deneyenlerde bırakamıyor. Tek malzeme ile mükemmel sonuç. İşte diş macunundan gelen bahar havası!

TUVALET KOKULARINDAN KURTULUN

Ev temizliklerinde en çok tuvalet temizliğine önem verilir. Tuvaletlerde binlerce virüs ve mikrop vardır. Bu yüzden dolayı temizliği oldukça önemlidir. Ev hanımlarının sıklıkla şikayet ettiği konu olan tuvaletlerden yayılan kokular tüm evi etkisine alır ve iğrenç bir koku yayar. Tuvaletinizi ne kadar yıkarsanız yıkayın o koku bir süre sonra tekrardan kendini gösterir. Bu kokudan kurtulmak istiyorsanız mutlaka bu yöntemi deneyin.

DİŞ MACUNU İLE GELEN BAHAR HAVASI

Biten diş macununuzu çöpe atıyorsanız hemen durun. Sizlere vereceğimiz bu yöntem ile bir daha diş macununuzu çöpe atmayacaksınız. Tuvalet kokusunu anında geçiren yöntem! Tek malzeme ile mükemmel sonuç. Yapmanız gereken tek şey biten diş macunu tüplerini çöpe atmak yerine, dibinden bir makas yardımıyla kesip, tüpün içine su doldurup sifonun içine atın. Sifonun içine atılan bu tüp, sifonu her çektiğinizde ortama ferah bir koku salınmasını sağlayacak.

kmgfgf-2022-12-13t104832-006.jpg

TUVALET KOKUSU NEDEN OLUR?

Tuvalet kokuları pek çok sorundan kaynaklanabiliyor. Tuvaletten gelen kötü kokunun neye benzediğini anlamak, kokunun sebebini belirlerken size yardımcı oluyor. Eğer tuvaletiniz kükürt kokusu yayıyorsa bu, suda bakteri olduğu anlamına geliyor. Koku sadece tuvaletteki musluktan geliyorsa borulardaki kirliliği gidermek yeterli olacaktır. Ancak tüm tesisatı ilgilendiren bir durumsa, daha profesyonel bir yardım almak gerekiyor.

kmlppp-proje.jpg

Eğer tuvaletinizde kanalizasyon kokusu alıyorsanız, ortada P tuzağı borusundan kaynaklı bir sorun olabilir. Bu nahoş kokuya neden olan U şeklindeki boru, kanalizasyondan gelen gazlara karşı sızdırmazlık oluşturmak için içinde bir miktar su tutuyor. Kırılmış bir conta veya tuzaktaki bir sızıntı ise kokunun tuvaletten banyoya yayılmasına neden oluyor. Doğal karışımlarla bu tip bir kokudan kurtulamıyorsanız, tuvalet tesisatınızı kontrol ettirmenizde fayda var.

Bunun yanında tuvalette idrar kokusu da sıklıkla görülen bir problem. Tuvaleti ne kadar temizlerseniz temizleyin hala idrar kokusu alıyorsanız sorun muhtemelen sadece bir contadan kaynaklanıyor. Tuvaletin altına yerleştirilen ve tuvalet ile drenaj borusu arasındaki bağlantıyı kapatan balmumu contası aşınmış veya yanlış montajla takılmış olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN