Borsayı kara bulutlar sardı! Yatırımcılar perişan oldu: Meğer borsadaki çakılma bu yüzdenmiş! Yatırımcılar dikkat...

Borsayı kara bulutlar sardı! Yatırımcılar perişan oldu: Meğer borsadaki çakılma bu yüzdenmiş! Yatırımcılar dikkat...

Borsa İstanbul'da son günlerde gözle görülür bir düşüş yaşanıyor. Ekonomi uzmanı Tunç Şatıroğlu, yaptığı değerlendirmede borsadaki düşüşe dikkat çekerek düşüşün nedenini açıkladı.

Borsada Ocak ayının ilk yarısında yaşanan düşüş dikkat çekiyor. Yatırımcıları korkutan düşüşe değinen ekonomi uzmanı Tunç Şatıroğlu, düşüşün nedenini açıkladı.

BORSADAKİ DÜŞÜŞÜN SEBEBİ NE?

Tunç Şatıroğlu, "Yaz aylarından bu yana soluksuz yükselişte olan borsa, son zamanlarda sık sık düşüşe geçiyor. Durum böyle olunca, uzun zamandır esen bahar havası bitti mi? sorusu akıllara geliyor.

Bahar havası bitmedi ama bitecek. Son düşüşlerin kaynağına dair birçok farklı düşünce bulunuyor. Ancak bunların hiçbiri benim kafama yatmıyor. Bilmediğimiz bir siyasi gelişme mi yaşanıyor diyorduk. Çünkü dün akşama dek bunu konuşuyorduk. Bunun nedeni ise İBB'ye kayyum atanacağı iddiası. Borsa güven ve istikrar ister. Böyle güvensiz ortamda insanlar satışa geçiyor. Zaten fazlasıyla yükseldi diyorlar. Ancak dün yaşanan olaydan sonra ben de bir manipülasyon olduğunu düşünüyorum. Kötü niyetli kişiler var. Öyle bir şey olma ihtimali bana mantıklı geliyor.

 borsa

Siyasi bir gelişme yaşansa, İBB'ye kayyum ataması yapılsa haberini alırdık. Akşam SPK açıklama yaptı. Borsa İstanbul'dan da açıklamalar geldi. Ama ben bundan şunu çıkartırım: Kötü niyetli kişiler var. Ben bunu görüyorum. Şimdi dosyası hazırlanmadı. Ancak bunu yanınıza bırakmayacağım diyor. Çünkü bu, hemen ispat edilecek bir durum değil. SPK belki tespitini yapmıştır ancak bağlantılı olanları da yakalamayı istiyordur. Delilleri sunmadan önce toplamayı istiyordur." sözlerini kullandı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN