Bozulmayan turşunun sırrı bakın neymiş? Turşucular hep bunu uyguluyor: Kış boyu kütür kütür kalıyor

Bozulmayan turşunun sırrı bakın neymiş? Turşucular hep bunu uyguluyor: Kış boyu kütür kütür kalıyor

Kışın her yemeğin yanında severek tüketilen turşuyu hazırları gibi tam kıvamında tutturmak istiyorsanız bilmeniz gereken birkaç püf nokta bulunuyor. Peki, turşu bozulmaması için ne yapmak gerekiyor? Kütür kütür turşunun sırrı nedir? İşte, turşu kurmadan önce bilmeniz gerekenler...

Hem sağlıklı hem de lezzetli olan turşu özellikle kış aylarında bol bol tüketilmektedir. Evde de kolaylıkla yapılabilen turşuyu tam kıvamında kütür kütür yapmak için bilmeniz gereken püf noktaları sizler için bir araya getirdik.

TURŞU BOZULMAMASI İÇİN NE YAPMAK GEREKİYOR?

Turşu yaparken öncelikle seçtiğiniz ürünlerin taze ve çürümemiş olmasına dikkat etmelisiniz. Çürümüş ürünlerden yapılan turşu çok daha çabuk bozulacak ve lezzetsiz olacaktır.

tursunun-bozulmamasi-icin-ne-yapmaliyiz-1.jpg

Ayrıca turşuya koyacağınız tuz, sirke ve su oranı da oldukça önemli. Mümkün olduğunda kaya tuzu kullanmaya ve tariflerde belirtilen miktarlara sadık kalarak bu malzemeleri kullanmalısınız.

Bozulmayan ve kütür kütür turşu yapmak için en önemli püf nokta ise elma ve nohuttur. Kurduğunuz turşuya elma ya da nohut eklediğinizde turşunuz küflenmeyecek ve uzun süre kütür kütür kalacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN