Bu eski resimde gizli bir kadın var! Sadece zeka seviyesi yüksek olanlar 5 saniyede bulabiliyor!

Bu eski resimde gizli bir kadın var! Sadece zeka seviyesi yüksek olanlar 5 saniyede bulabiliyor!

Bu optik illüzyon resminde bir denizci kayıp karısını arıyor. Onu 5 saniyeden daha kısa sürede bulabilir misin? Şimdi gözlem becerilerinizi test edin!

Optik illüzyonların amacı, görsel sistemimizi görüntülerin zekice temsili yoluyla kandırmaktır. Görsel illüzyonlar olarak da bilinirler ve pop kültürü, bireylerin zekasını test etmek için basit araçlar olarak ne sıklıkla kullanıldıklarına dair örneklerle doludur. Üç ana optik yanılsama türü vardır: gerçek, fizyolojik ve bilişsel.

Gerçek yanılsamalar, beynimiz bir nesnenin fiziksel özelliklerini yanlış yorumladığında ortaya çıkar. Fizyolojik yanılsamalar, gözlerimizin ve beynimizin ışığı ve rengi işleme biçiminden kaynaklanır. Bilişsel illüzyonlar, kanıtlar bu varsayımlarla çelişse bile beynimiz gördüklerimizle ilgili varsayımlarda bulunduğunda ortaya çıkar.

1-022.jpg

RESİMDEKİ GİZLİ KADINI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıda paylaşılan bu eski optik illüzyon resminde, bir denizciyi bir şeyler ararken görebilirsiniz. Başlıktan da anlaşılacağı gibi, karısına bakıyor. Karısını bulmak için 5 saniyen var.

Bu yüzden dedektif moduna geçin ve denizcinin karısını çabucak bulup bulamayacağınıza bakın. Sadece kartal gözlü okuyucular denizcinin karısını 5 saniyede görebilir. Görüntüyü dikkatlice kontrol edin, denizcinin karısı gözlerinizin önünde olabilir.
Onu fark ettin mi?

GİZLİ KADINI BULDUN MU?

Optik illüzyonlarla uğraşmak eğlenceli olsa da bazen zorlayıcıdır ve ayrıca gözlem becerilerini geliştirmede yardımcı olurlar. Algıyı ve eleştirel düşünmeyi geliştirmek için optik illüzyonların düzenli olarak uygulanması önerilir.

Biraz eğlenmek ve aynı zamanda beyninizi eğitmek istiyorsanız, bu optik illüzyon mücadelesini deneyin. Resimdeki denizcinin gizli eşini buldunuz mu?

OPTİK İLLÜZYON ÇÖZÜMÜ

Süre doldu. Pekala, şimdi aramayı bırakabilirsiniz. Kaçınız denizcinin kayıp karısını süre dolmadan fark etti? Okurlarımızın çoğunun denizcinin kayıp karısını görmüş olabileceğine inanıyoruz. Denizcinin eşini göremeyenler şimdi çözümü kontrol edebilir.

2-010.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN