Bulaşıklarınız makineden kirli çıkıyorsa kesin uygulayın! İki malzemeyi karıştır sonra çalıştır: Anında pırıl pırıl olacak

Bulaşıklarınız makineden kirli çıkıyorsa kesin uygulayın! İki malzemeyi karıştır sonra çalıştır: Anında pırıl pırıl olacak

Ev hanımlarının en büyük kurtarıcısı bulaşık makineleri zaman zaman bulaşıkları kirli çıkarıyor. Bulaşık makinesine daha verimli kullanmak için dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Bulaşık makinesinin içerisine bir kaşık döken hem makineyi hem de bulaşıkları pırıl pırıl yapıyor. İşte bulaşık makinesini etkili kullanmanın yolları…

Yemek yedikten sonra hemen başında bittiğimiz bulaşık makinalarının da zaman zaman derdi oluyor. Her gün çalıştırılan o makinalar zaman içerisinde ilk verimini kaybediyor. Bulaşık makinasını daha etkili kullanmak için bu detaylara mutlaka dikkat ediniz. İşte bulaşık makinesini etkili kullanmanın yolları…

BULAŞIK YERLEŞTİRME

Bulaşık makinesini yerleştirmek de marifet istiyor. En fazla verimi almak için doğru makine ya doğru bir şekilde bulaşıkların yerleştirilmesi gerekiyor. Bu nedenle bulaşıkları yerleştirme konusunda özenli olmanız gerekmektedir.

bulasik-makinesi.jpg

DETERJAN KULLANIMI

Bulaşık makinesinden iyi bir verim almak için kullanılan deterjan da önemli bir yere sahiptir. Farklı deterjanları karıştırmak makinenin kullanım ömrünü azaltıyor.

bulasik-makinesi-filtre-temizligi.jpg

FİLTRE TEMİZLİĞİ

Kanam bulaşıklardaki artıklar zamanla bulaşık makinesinin filtresini doldurmaktadır. Dolan filtre ekstra çaba gösterse de bulaşıkların temizlenmesinde yeterli olmayacaktır. Bu nedenle filtreyi ara ara temizlemek gerekiyor.

bulasik-yerlestir.jpg​​​​​​​

ÖN TEMİZLİK

Makineye koymadan önce bulaşıkları peçete yardımıyla silmek ya da hafifçe su ile fazla artıkların alınması gerekiyor. Bu sayede makineniz daha verimli çalışacaktır.

bulasik-makinesi-yerlestirme.jpg

SEPET SORUNU

Bulaşıkların daha iyi temizlenmesi için yerleştirilen malzemelerin çok sıkışık olmaması gerekiyor. Yıkama sırasında birbirine çarpan ürünler hasara neden olur.

bulasik-makinesi-karbonat.jpg

MUTLAKA KARBONATTAN YARDIM ALIN

Bulaşık makinesine zaman zaman temizlenmesi çalışma performansını da arttıracaktır. Bu nedenle büyük boy 1 paket karbonatı makinanın tabanına iyice dağıtınız. Biraz beklettikten sonra sıcak ayarda bir defa kısa programda makineyi çalıştırınız. Bu yöntemi sirke ile de deneyebilirsiniz. Sirke ve karbonatı karıştırarak makinenin tabanına uygulayabilirsiniz. Hem pratik hem de her evde bulunan bu yöntem bulaşık makinesinden alınan verimi 2 kat arttırır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN