Can sıkıntısı nasıl geçer? Can sıkıntısına ne iyi gelir?

Can sıkıntısı nasıl geçer? Can sıkıntısına ne iyi gelir?

Can sıkıntısı hemen hemen herkesin gün içerisinde sıkça yaşadığı bir durumdur. Can sıkıntısı kişide sebepsiz yere karamsarlık, endişe, korku gibi hislerin duyulmasına neden olur. Yapacağınız basit uygulamalarla bu sıkıntınızı kolayca atlatabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

Can sıkıntısı kadın erkek fark etmeksizin hemen hemen her yaş grubunda görülen bir durumdur. Can sıkıntısı kişide bazen ruhsal ve fiziksel rahatsızlıkların ardından da görülebilir. Bu durumlarda bulunduğunuz ortamı değiştirmek ya da dışarı çıkıp kısa yürüyüşler yapmak faydalı olacaktır. İşte sıkıntınızı giderecek yöntemler…

NASIL GEÇER?

Sosyalleşmek: Çevrenizle iletişim haline geçmeniz can sıkıntınıza iyi gelecektir. İster arayın isterseniz sanal ortam üzerinden yazın. Sosyal medya platformlarını kullanarak da insanlarla iletişime geçebilirsiniz. Dilerseniz yaşlı bir akrabanızı ziyaret edebilirsiniz.

Sanat: Bir şeylerle meşgul olmak can sıkıntınızı giderecektir. Müzik dinleyebilir ya da enstrüman kullanabiliyorsanız müzik yapabilirsiniz. Herhangi bir sanat dalını öğrenmek de can sıkıntınızı engelleyecektir.

Fotoğraf: Eski fotoğraflarla ilgilenmek kişinin can sıkıntısına iyi gelmektedir. Öte yandan elinize fotoğraf makinesi alıp dışarıya çıkmak sizi daha mutlu edecektir.

Oyun: Oyunlar kişiyi oyalayarak can sıkıntılarına iyi gelir. Bilgi yarışmaları, zeka oyunları , bulmacalar can sıkıntınızı atlatmak için bire birdir.

Spor: Fiziksel aktivite içerisinde bulunmak kişiye her zaman iyi gelmiştir. Herhangi bir spor dalıyla ilgilenmiyorsanız bile evinizden çıkıp kısa bir yürüyüş yapmak can sıkıntınızı atlatmanızı sağlayacaktır.

19-12/04/can-sikintisi.jpg

Gönüllülük: Gönüllü işlerde bulunarak enerjini başkalarına faydalı olacak şekilde kullanabilirsiniz. Başkalarını mutlu etmek kişiyi de mutlu eder. Okuma yazma bilmeyenlere okuma yazma öğretmek ya da çocuklar için yardım toplamak kendinizi iyi hissettirecektir.

Doğa: İster bir bitki yetiştirin isterseniz de ağaçları izleyin. Doğa her zaman insana enerji vermektedir. Balkonunuzda yetiştireceğiniz birkaç çiçek bile insanı mutlu eder.

Film izlemek: İster film isterseniz de belgesel izleyin. Film izlemek insana yeni bilgiler katar. Kendini filme kaptırdığınız sırada sadece filme odaklanır ve dış dünyadan bağlantınızı kesersiniz.

Örgü: Örgü örmek bir terapidir. O an sadece elinizdeki işle ilgilenirsiniz. Bu sayede kafanız boşalır ve başka düşüncelere kapılmazsınız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN