Cüneyt Arkın'ın miras davasında ilk duruşma

Cüneyt Arkın'ın miras davasında ilk duruşma

Cüneyt Arkın’ın ilk eşinden olan kızı Filiz Cüreklibatır, mirastan mal kaçırdıkları iddiasıyla üvey annesi Betül Cüreklibatır ve erkek kardeşlerine dava açmıştı. Davada Ediz Hun ve İlkim Karaca tanık olarak ifade verdi. Hun ve Karaca ifadelerinde Cüneyt Arkınla son görüştüklerinde Arkın'ın akli melekelerinin yerinde olduğunu belirtti. Mahkeme duruşmayı erteledi.

28 Haziran 2022'de hayatını kaybeden Yeşilçam'ın usta oyuncusu Cüneyt Arkın'ın ilk eşinden olan kızı Filiz Cüreklibatır’ın açtığı miras davası sürüyor. Filiz Cüreklibatır mirastan mal kaçırdıkları iddiasıyla Betül Cüreklibatır ve erkek kardeşleri Murat ve Kaan'a dava açmıştı. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmada davacı Filiz Cüreklibatır ile davalılar Betül Cüreklibatır, Murat Cüreklibatır ve Kaan Cüreklibatır hazır bulundu. Duruşmaya taraf avukatları da katıldı.

basliksiz-1.jpg

"CÜNEYT KIZININ TELEFONLARINA ÇIKMADI"

Duruşmada Cüneyt Arkın’ın eski eşi olan ve kızı Filiz Cüreklibatır adına tanıklık yapan Güler Mocan, "Cüneyt’in vasiyetnamesini ne zaman hazırladığını bilmiyorum. Kızım Filiz İngiltere’ye eğitim için gittiğinde Cüneyt, kızına her türlü imkanı sağlayacağını, yardımcı olacağını söylemesine rağmen kızımın telefonlarına çıkmamaya başladı ve görüşmedi. Kızımı ben okuttum ve tüm ihtiyaçlarını ben karşıladım’’ dedi.

8189693a.jpg

“BETÜL HANIM FİLİZ’İ KATİYEN İSTEMEZDİ"

Tanık Mocan ifadesinin devamında kızı Filiz’in 30’lu yaşlarından sonra babası Cüneyt Arkın ile sık görüşmeye başladığını söyleyerek, "O güne kadar Filiz kızımın babasıyla görüşmesini istemedi, Betül hanım Filiz’i katiyen istemezdi. Hatta bir keresinde kapıdan kovduğunu dahi biliyorum. Kardeşleriyle arasında bir anlaşmazlık yoktu. Kızım ile babasının arasında vefata kadar küs olmak, görüşmemek gibi bir durum söz konusu değildir. Benim bildiğim kadarıyla kızımın Cüneyt ile hastanede görüşmesi yasaktı, gizli kapaklı görüştüklerini biliyorum. Kızımın, Cüneyt ile telefon görüşmelerinde telefonun hoparlöründen duyduğum kadarıyla, Cüneyt ‘sana haksızlık yaptım kızım’ lafını birebir söylemiştir. Bu şekilde birçok konuşmalarına şahit oldum." ifadelerini kullandı.

EDİZ HUN: BETÜL HANIM CÜNEYT’İ TEDAVİ GÖRDÜĞÜ ZAMANLARDA BİR AN OLSUN BIRAKMADI

Duruşmada Betül Cüreklibatır ve oğulları adına tanık olarak dinlenen sanatçı Ediz Hun ise "Biz Cüneyt’le aynı paralelde çalıştık ve başrol oyuncusuyduk. Aşağı yukarı gelirlerimiz de aynıydı. Birçok aktör ve aktris, çalıştıkları şirketlerden senet ve çek alırdı. Çok zor durumlarında senetlerini bozdurarak hayatlarını devam ettirirdi. Eşi Betül Hanım Cüneyt’in tedavi gördüğü dönemde ve bakıma muhtaç olduğu zamanlarda bir an olsun bile onu bırakmadı. Cüneyt son anına kadar akli melekeleri yerindeydi. Konuşmalarımızda hiçbir zaman kızı Filiz’den bahsetmedi. Onun vasiyetnamesi ve taşınmazlarıyla ilgili herhangi bir bilgi sahibi değilim" şeklinde konuştu.

ediz.jpg
Ediz Hun

"CÜNEYT ARKIN EŞİNE 'CENNETİM' DİYE SESLENİRDİ"

Tanık olarak dinlenen Cem Karaca’nın eşi İlkim Karaca, Cüneyt Arkın’ın hiçbir zaman kızı Filiz’den bahsetmediğini, Arkın’ın, eşi Betül hanıma ’cennetim’ diye seslendiğini ve Cüneyt beyi son gördüğünde akli melekelerinin yerinde olduğunu ve vefatına kadar da aynı olduğunu söyledi.

ilkim.jpg
İlkim Karaca

Duruşmada davalılar Betül, Murat ve Kaan Cüreklibatır, konuşmak istemediklerini söylediler.
Mahkeme, dinlenmeyen tanıkların dinlenebilmesi ve eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN