El Nino ortalığı karıştırdı! Buz gibi soğuklar yerini cayır cayır yakan yaza bırakacak: Tarih verildi

El Nino ortalığı karıştırdı! Buz gibi soğuklar yerini cayır cayır yakan yaza bırakacak: Tarih verildi

Hava sıcaklıkları dengesiz şekilde devam ederken uyarılar peş peşe geliyor. El Nino hava durumuna dikkat! Tüm detaylar haberimizde.

Bu sene birçok farklı ülke için El Nino hava durumu ile ilgili uyarılar peş peşe gelmeye başladı. Peki El Nino sıcaklıkları ülkemizde olacak mı? El Nino sıcaklıkları başladı mı? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EL NİNO SICAKLIKLARI GELDİ

İlk olarak NASA tarafından anlaşılan ve uyarıları gelen El Nino hava durumu olayı başladı. ABD tarafından yetkililer tarafından yapılan uyarılara göre El Nino olayı tüm dünyanın ısınmasına ve 2024 senesinin en sıcak sene olmasına sebep olacak. El Nino hava olayı ilk olarak Büyük Okyanus'ta başladı. ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi tarafından bildirilen haberlere göre bütün gezegeni etkileyecek hava durumu önümüzdeki aylardan itibaren etkisini tüm dünyada artırmaya başlayacak. 

El Nino Hava Durumu Tüm Dünyada Başlıyor

NOAA İklim Bilimci Michelle L'Heureux tarafından yapılan açıklamaya göre El Nino gücüne bağlı dünyanın bazı bölgelerinde kuraklık ve şiddetli yağış olayları yaşanacak ve olumsuz süreçler yaşanacak. ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi tarafından yapılan Mayıs ayı açıklamalarına göre Sentinel 6 Michael Freilich isimli uydudan alınan bilgiye göre Büyük Okyanus'un ekvator kesimlerinde El Nino gelişmeye başlayan işaretler gösterdi. İngiliz bilim insanları da bilgilere göre El Nino'nun güçlenmeye başladığını ve esas olarak 2023 senesinin sonunda en güçlü halini yaşayarak 2024 senesinin küresel sıcaklık rekoru kıracağını açıkladı. ABD Ulusal Hava Durumu Servisi El Nino hava durumunun Büyük Okyanus'un ekvatora yakın olan ve orta ve doğu kesimlerinde ortalama üstü deniz sıcaklığı ile kendini göstermeye başladığını ve her 2 ve 7 sene arasında gerçekleşen El Nino olayının en büyük etkisini Büyük Okyanus üzerinde gösterebileceğini söyledi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN