En yağlı aspiratör bile kaymak gibi oluyor! İşte yağlar su gibi akıtan pratik aspiratör temizleme tüyosu

En yağlı aspiratör bile kaymak gibi oluyor! İşte yağlar su gibi akıtan pratik aspiratör temizleme tüyosu

Yemek kokularından mutfakları kurtaran aspiratörleriniz tertemiz olacak! En yağlı aspiratör bile kaymak gibi oluyor! İşte yağlar su gibi akıtan pratik aspiratör temizleme tüyosu…

Mutfağın en vazgeçilmez parçalarından aspiratörlerin temizliği zaman zaman can sıkabiliyor. Ama bu parçaları temizlemenin çok kolay yöntemleri var.

BULAŞIK MAKİNESİ

Aspiratör filtresini bulaşık makinesinde yıkamak, hafif kirler için oldukça etkili bir yöntemdir. Filtreyi makineye koyarak yıkamak, lekelerin çoğunu giderir. Ancak uzun süre sıcak suya maruz kalan filtrelerin zarar görmemesine dikkat edilmelidir.

YAĞ SÖKÜCÜ KULLANIMI

aspirator-temizligi-kurulama.jpg

İnatçı lekelerle karşılaşan filtreler için yağ sökücü kullanabilirsiniz. Bu işlem için yağ sökücüyü filtrelerin üzerine püskürtün ve 5 dakika bekleyin. Daha sonra sert kıllı bir fırça ile filtreleri temizleyin. Son olarak, bulaşık deterjanı ve süngerle filtreleri yağ sökücü kalıntılarından arındırarak durulayın.

BEYAZ SİRKE VE KARBONAT

maxresdefault.jpg

Tencerede su kaynatın ve içine bir su bardağı beyaz sirke ekleyin. Kaynar suya yavaşça bir fincan karbonat ekleyin ve filtreleri karışıma koyun. Yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra filtreyi çıkarıp sert kıllı bir fırça ile temizleyin.

SODA İLE TEMİZLİK

Yine tencerede su kaynatın, ardından içine 2 şişe soda ekleyin. Aspiratör filtresini bu karışıma batırarak yaklaşık 10 dakika bekletin. Bu süre zarfında suyun kaynamaya devam etmesi önemlidir. Son olarak, filtreyi çıkarıp sert kıllı bir fırça ile temizleyip soğuk suyla ​​​​​​​durulayın.

ASPİRATÖR YÜZEY TEMİZLİĞİ

5307.jpg​​​​​​​

Aspiratörün yüzeyini temizlemek için deterjan kullanın ve yüzeyi yumuşak bir süngerle silin. Durulama işleminden sonra aspiratörünüz tertemiz olacaktır!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN