Evlerin her yerinden fırlıyorlar! Bursa, Adana, İstanbul, Ankara... Bu haşere bir yumurtadan 16 yavru bırakıyor, mutlaka...

Evlerin her yerinden fırlıyorlar! Bursa, Adana, İstanbul, Ankara... Bu haşere bir yumurtadan 16 yavru bırakıyor, mutlaka...

Milyonların sorunu haline gelen bu haşereden kurtulmanın yolları aranıyor. Ülke genelinde evleri istila etmesiyle bilinen bu böcek türü yeniden ortaya çıktı. Hafızalara kazınan bu böcek yılın bu zamanlarında sık sık kendisini gösteriyor. Sadece bir yumurtadan 16 yavru çıkmasıyla popülasyonu hızla artıyor. Peki, bu haşerelerden nasıl kurtuluruz? İşte tüm detaylar...

Ülke genelinde şikayet edilen böcek türü yeniden gündeme geldi. Milyonlarca evi istila eden bu haşerelerden kurtulmanın yolları paylaşılıyor. Halk arasında kalorifer böceği olarak bilinen bu böcek türünün bir diğer ismi ise Hamam böceğidir. Ölümsüzlüğüyle bilinen bu böcek hızlı popülasyonuyla bilinir.

EVLER İSTİLA ALTINDA

Milyonların ortak sorunu olan Kalorifer Böceği (Hamam Böceği) 4.500 çeşit ile karşımıza çıkıyor. Böceklerin her türlü alanlarda görmek mümkünken, açık alanlarda görülmeyi pek sevmezler. Saklanarak üremeye odaklanan kalorifer böceğini uzaklaştırmanın yolları ise merak konusu oldu.

Son günlerde evleri istila eden kalorifer böceğinden kurtulmak için genellikle ilaçlama sistemi kullanılır. Kalorifer böceğinin sürü halinde gezdiği bölgelerin yok edilmesi istilayı önleyebilir. Fakat, bu böceklerden kurtulmanın tek yolu ilaçlatmak değildir.

depositphotos-426686448-stock-photo-infestation-cockroaches-indoors-photo-night.jpg

KALORİFER BÖCEĞİ NASIL YOK EDİLİR?

Bursa, Adana, İstanbul ve Ankara gibi ülke genelinde sık sık bu haşerelere rastlanıyor. Kalorifer böceğini yok etmek için ilaçlamanın dışında doğal yöntemlerde kullanılabilir. Hem daha etkili hem de sağlıklı yöntemler arasında pudra şekeri ve karbonat yer alıyor. Pudra şekeri ile karbonatı karıştırdıktan sonra, hamam böceğinin olduğu bölgeye koymanız yeterli olacaktır.

Bu karışımdan yiyen haşereler bir süre sonra yok olacaktır. Kalorifer böcekleri aniden karşınıza çıkarak sizleri korkutabilir. Genellikle karanlık ve nemli ortamlarda saklanırlar. Bu bölgeler genellikle evlerin banyo ve mutfakları olarak iaret edilir. Elektronik cihazlar ve motor bölümlerinde de sık sık görülür. Mutfak tezgahlarının alt kısımları, dolapların içi ve duvarlardaki çatlaklar bu böcek türü için yuva anlamı taşır. Bu bölgelere gerekli karışımı koyarak popülasyonu engelleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN