Farkındalık Testi: Bu kupada kaç delik var?

Farkındalık Testi: Bu kupada kaç delik var?

Böyle bir farkındalık testini geçtikten sonra, etrafınızdaki küçük şeyleri fark edip etmediğinizi, kendi yeteneklerinizi nesnel olarak değerlendirebilecek, ne kadar iyi konsantre olduğunuzu anlayabileceksiniz.

Dikkatiniz için bu tür testleri yalnızca kişisel amaçlar, eğlence, planlama veya mesleki faaliyetleri düzeltme amacıyla alabilirsiniz. Her durumda, testlerin sonuçlarını inceledikten sonra, hangi yönde ilerlemeniz gerektiğini ve nelerin değiştirilmesi gerektiğini bileceksiniz.

Farkındalık gibi bir nitelik eğitilebilir. Bunu, birkaç farklı test yaparak ve sonuçlarınızı her seferinde geliştirerek kendiniz göreceksiniz.

FARKINDALIK TESTİ

Resme yakından bakın. Bu kupada kaç delik görüyorsunuz?

kupa.jpg

İŞTE KUPADA OLAN DELİK SAYISI

Ön tarafta üç delik görüyoruz.

Bu deliklerde, en büyük ikisinde başka bir delik olduğunu görüyoruz, ancak bunların iki delik mi yoksa sadece bir büyük delik mi olduğunu kesin olarak söyleyemeyiz. Ayrıca kupanın boynu da bir delik olarak kabul edilir.

6 DELİK Mİ YOKSA 7 DELİK Mİ VAR?

6 deliğimiz var: ikisi arkada, üçü önde ve bir boyun. Ama alternatif bir bakış açısıyla bakın.

Gerçek şu ki, birçoğu bir kupanın sapını bir delik olarak görebilir. Böylece toplam sayıyı buluruz - 7 delik.

Arkada iki delik mi yoksa bir tane büyük delik mi olduğunu kesin olarak söyleyemediğimiz için B ve C cevapları arasında 5 veya 7 delik var. Bu sizin yorumunuza bağlı olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN