Fotoğraftaki leoparı kimse bulamıyor! İşte en gerçek optik test... Herkesin gözü önünde ama...

Fotoğraftaki leoparı kimse bulamıyor! İşte en gerçek optik test... Herkesin gözü önünde ama...

Dünyanın en iyi kamufle olan hayvanlarından biri de kar leoparıdır. Bu optik illüzyonda da uzmanlar, kar leoparının kamuflaj yeteneğini göstermek için kullandı. Bakalım siz de resimdeki leoparı kısa sürede bulabilecek misiniz?

İllüzyon, alay etmek veya kandırmak anlamına gelen Latince illusio veya illüzyonem kelimesinden türetilmiştir. Optik illüzyonlar insan zihninde oyunlar oynar.

Optik illüzyonlar zekanızı test etmenin harika bir yoludur. Optik illüzyonlar beynimiz için çok ihtiyaç duyulan egzersizi sağlar. Optik illüzyonların düzenli olarak uygulanması, gözlem gücünüzü artırmanıza ve dikkat sürenizi iyileştirmenize yardımcı olabilir. Hızlı bir mücadeleye hazır mısınız? Başlayalım.

lp1.jpg

RESİMDEKİ GİZLİ LEOPARI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıda paylaşılan görsel bir dağ manzarasını tasvir ediyor, göz önünde saklanan bir leopar var ve görevi başarıyla tamamlamak için leoparı dağ kayalıklarının üzerinde 5 saniye içinde bulmanız gerekiyor.

Gözlem becerilerinizin bir testi olacak ve aynı zamanda algınızı geliştirmenize yardımcı olacaktır. Optik illüzyonlar, kişinin gözlem yapma ve eleştirel düşünme yeteneğini değerlendirmenin en temel yollarından biridir.

Zekanızı test etmenin iyi bir yolu olduğu düşünülse de, gerçek IQ seviyenizi belirlemenize yardımcı olabilecek daha gelişmiş yöntemler mevcuttur.

GİZLİ LEOPARI GÖRDÜN MÜ?

5 saniye içinde dağlarda bir leopar görmeniz isteniyor. Olağanüstü gözlem becerilerine sahip kişiler, gizli leoparı daha kolay bulacaktır. İlk kez deneyenler, deneyimli bulmacacılara göre daha fazla zamana ihtiyaç duyabilir. Leoparı gördünüz mü?

Resme çok dikkat edin ve leoparı görüp göremeyeceğinize bakın.
Acele et, zaman geçiyor. Leopar görüntünün herhangi bir yerinde bulunabilir.

OPTİK İLLÜZYON CEVABI

Süre doldu. Kaçınız leoparı bulabildiniz? Leoparın nerede saklandığını merak mı ediyorsunuz? O zaman, aşağıda verilen çözümü kontrol etmelisiniz.

Resmin sol tarafında sırtı kameraya dönük olarak görülen leopar bir kar leoparıdır ve kayalarla mükemmel bir şekilde kamufle olduğu için ilk bakışta fark edilmesi güçtür.

lp2.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN