Borsa yatırımcılarını 'Bu haberi bekleyin' diyerek uyardı! İslam Memiş'ten borsadaki sert düşüşe çarpıcı öngörü

Borsa yatırımcılarını 'Bu haberi bekleyin' diyerek uyardı! İslam Memiş'ten borsadaki sert düşüşe çarpıcı öngörü

Altın, döviz, borsa hakkında isabetli tahminleriyle dikkatleri üzerine çeken İslam Memiş, 2022 Aralık ayından beri sert düşüşler nedeniyle zaman zaman 'devre kesici' uygulanan Borsa İstanbul ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Piyasa uzmanı Memiş, "Bu haberi bekleyin" diyerek gelecek ile ilgili konuştu. İşte, İslam Memiş borsa yorumu...

Dün dalgalı seyrin ardından ani kayıplar yaşanan 'devre kesici' uygulanan Borsa İstanbul'daki düşüşü değerlendiren finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, beklenmesi gereken hamleyi açıkladı.

İslam Memiş açıklamasında, "Yatırım araçları tam sınır noktada, göbek noktada benim tabirimle. Piyasaların bir hikayeye ihtiyacı var, en yakın bahane de FED. Önümüzdeki hafta FED fiyatlaması biraz daha konuşulur" ifadelerini kullanırken, "Bu haberi bekleyin" diyerek borsa için öngörülerini şöyle sıraladı:

"ALTILI MASA'NIN ADAYIYLA İLGİLİ..."

"Mesela Borsa İstanbul yüzde 4'ten fazla satıcılı seyirde. 5000 puan altında, 4400 dip seviyesi ve yıl içinde 6500'ü zirve takip edeceğiz ama alımlarda kademeli alacağız ve uzun vadeli yatırımcı olacağız. Prensibimiz bu şekildeydi.

Borsada ne düşüşler ne de yükselişler bitmedi. Önümüzde koca bir 11 ay var. Çok bahaneler olacak satışlar ve yükselişler için. Borsa tarafındaki yatırımcılar yılın yarısına kadar kazanma ihtimal güçlü. Bu satışları da normal karşılıyorum.

Satış veya yükseliş anlamında iç siyasetle alakalı, Altılı Masa'nın adayıyla ilgili piyasa bunu son kez fiyatlayacak ve bu bahane ile birlikte yeni bir yükseliş ya da düşüşle ilgili bir süreç yaşanacak. Bu hamleyi beklemek gerekiyor. Bu aday üzerinden fiyatlama takip edilmeli."

YAZININ TAMAMI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN