Emekli maaşlarına yeni zam! Bir güzel haber daha verildi, bu rakamlarla emekli paraya para demeyecek

Emekli maaşlarına yeni zam! Bir güzel haber daha verildi, bu rakamlarla emekli paraya para demeyecek

Yeni yıl ile birlikte emekli maaşlarına yapılan zamlar tartışılmaya devam ediyor. Yapılan zamların ardından önemli gelişmeler de peş peşe gelmeye başladı. Emekli ikramiyeleri ve banka promosyonlarından sonra yeni zamlar da gündeme bomba gibi düştü. İşte emeklilerin dört gözle beklediği o açıklamalar…

2023 yılında emeklileri sevindiren açıklamaların ardı arkası kesilmiyor. Maaş tutarlarına yapılan zamların ardından en düşük emekli maaşı 3500 TL'den 5500 TL'ye yükseldi. Yıl içerisinde iki kez yapılan zamlar ile birlikte ikramiye ve banka promosyonları da tartışılmaya başladı. Emekli maaşları hakkında tartışmalar devam ederken maaşlara 1.300 TL'lik zam iddiaları da gündeme bomba gibi düştü. İşte emeklilerin dört gözle beklediği o açıklamalar…


EMEKLİLERE YENİ ZAMLAR GELİYOR


Yeni yılda emeklilerin refah seviyesini arttırmak için yeni çalışmalar da gündemde yer alıyor. Milyonlarca emekliliği yakından ilgilendiren açıklamalar peş peşe gelirken ek ödemelerle de sevinçleri ikiye katlanıyor. Aynı prim kazancı ve prim gün sayısına sahip olan 2000 öncesi emeklilerin 2000 sonrasında emekli olan SSK ve Bağ-Kur'lulardan daha fazla maaş alması gündemdeki tartışma konuları arasında yer alıyor. SSK ve Bağ-Kur arasındaki prim eşitlenmesi için çalışmalar devam ederken intibak yasası da gündeme geldi. Bu kapsamda 2000 yılından sonra emekli olan kişilerin de maaşları yeniden hesaplanarak 1300 TL ek artış yapılacak.

paralarr.jpg
İntibak yasasının çıkması durumunda 2000 yılından sonra emekli olan kişiler maaşlarına ek olarak 1300 TL ödeme alacak. Tüm bunların yanı sıra emeklilere yılda 2 kez verilen kurban ve ramazan bayramı ikramiyelerinin de 1100 TL olacağı konuşuluyor. Emekliler için gündemde yer alan bir diğer tartışma konusu ise bankalar tarafından verilen promosyon ödemeleri olarak görülüyor. Bankalar üzerinden promosyon ödemesi almak için taahhüt veren emekliler güncel promosyon tutarlarından yararlanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN