Gezi tutuklusu Mine Özerden'in babası Ahmet Yalkın Özerden hayatını kaybetti

Gezi tutuklusu Mine Özerden'in babası Ahmet Yalkın Özerden hayatını kaybetti

Gezi Parkı davasında tutuklanan Bakırköy kadın Kapalı Cezaevi'de tutuklu bulunan Mine Özerden'in babası Ahmet Yalkın Özerden hayatını kaybetti. Özerden bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

Gezi davasında 18 yıl hapis cezası alan ve Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan belgeselci Mine Özerden'in babası Ahmet Yalkın Özerden (85) vefat etti.

Kızının tutuklanmasından bir ay sonra hayata veda eden 1937 doğumlu Özerden bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını uygulamadığı gerekçesiyle Türkiye için yaptırım prosedürünü başlatmasına yol açan Gezi Davası'nda 25 Nisan’da karar açıklandı.

Davada iş insanı Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet; Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Tayfun Kahraman, Can Atalay ve Yiğit Ali Ekmekçi ise 18’er yıl hapis cezası verilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN