Gülse Birsel'den 'Avrupa Yakası' itirafı: Artık bizi heyecanlandırmıyordu!

Yayınlandığı 2004-2009 yılları arasında büyük ilgiyle takip edilen Avrupa Yakası'nın neden sona erdiğini ve büyük talep olmasına karşın Burhan Altıntop'a neden film çekmediği açıklayan Gülse Birsel, çarpıcı itiraflarda bulundu.

'Yılbaşı Gecesi' adlı yeni filmiyle ekranlara dönmeye hazırlanan Gülse Birsel, senaristi olduğu bir dönemin popüler dizisi olan 'Avrupa Yakası' ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

gulse-birsel-ne-dedi-neden-gundem-oldu.jpg

AVRUPA YAKASI NEDEN BİTTİ?

Candaş Tolga Işık'ın 'Az Önce Konuştum' programına konuk olan 51 yaşındaki senarist, Avrupa Yakası dizisinin neden bittiğini şöyle açıkladı:

"Avrupa Yakası'nı biz bitirdik. 6. sezonda 190. bölümde bitti. Ben dedim ki, 'Artık Burhan Altıntop'a, Aslı'ya şuna buna yazabileceğim bir hikaye kalmadı. Engin ve ben de çok yorulmuştuk. Birinci oluyorduk, kanal ne diyeceğini şaşırdı. Israr ettiler ama yapmak istediğimiz başka işler vardı. Hatta Avrupa Yakası sonsuza kadar sürebilirdi ama 190 bölümü şanıyla şerefiyle... Belki devam etseydik eski hevesimiz olmayacaktı."

avrupa-yakasi-ne-zaman-cekildi.jpg

AVRUPA YAKASI İTİRAFI

Gülse Birsel sözlerinin devamında ise şunları söyledi:

"Plato Film, laf arasında sen bize bir dizi yaz demişti. Ben yazayım dedim ve yazdım. Sonrasında Sinan Çetin'de onu unutmuş. Diziyi kanala götürdük. ATV baktı dedi ki, 'Gülse sana söylemeye de kıyamıyoruz ama bunu kimse seyretmez. Çok AB grubu bir iş. Çok tatlı bir iş, biz seyrederiz ama seyircimiz seyretmez' dediler. Sonra 'Senin güzel hatırın için 7-8 bölüm gidelim zaten yaz gelecek, koyalım bakalım belki seyreden olur' dendi. Hemen birinci bölümden birinci olduk."

avrupa-yakasi-neden-bitti.jpg

"KALICI HASTALIĞA YAKALANMAMA AZ KALDI"

Avrupa Yakası'na başladığı dönemde Türkiye'deki dizilerin 42-43 dakika olduğunu belirten ünlü senarist, "Şu ana kadar 350 bölüm dizi yazdım. En son televizyonda Jet Sosyete'yi 160 dakika civarında bıraktım. Artık hani kalıcı bir hastalığa yakalanmama çok az bir vakit vardı. Oradan, başka bir dijital platforma geçtik ve son sezonu orada yaptık. En güzeli de son sezonumuzdur" ifadelerini kullandı.

avrupa-yakasi-oyunculari-001.jpg

BURHAN ALTINTOP FİLMİ ÇEKİLECEK Mİ?

Candaş Tolga Işık'ın, "Burhan Altıntop hiç aklından geçmedi mi ayrı bir proje olarak?" sorusunu Gülse Birsel şöyle yanıtladı:

"Yapılabilirdi, çok da talep olduğunu biliyorsun, yapımcılardan, sinemacılardan ve kanallardan. Defalarca konuştuk da bunu Engin'le. Her seferinde şu noktaya geldik. Biz doyduk. Bizi artık heyecanlandırmıyor. O kadar çok hikaye yazdım ki Burhan Altıntop'a..."

burhan-altintop-filmi-ne-zaman-cekilecek.jpg

"BİZ KAPIYI BACAYI KIRDIK"

Gülse Birsel, geçtiğimiz günlerde oyuncu Birce Akalay'ın, "Ülke olarak mizaha çok ihtiyacımız var, özellikle kadın mizahına... Kadın aklı farklı çalışıyor ya çok detaycıyız" açıklamasını şöyle değerlendirdi:

"Artık galiba 15-20 yıldır o kırıldı gibi hissediyorum. Biz kapıyı bacayı kırdık yani. Çok güçlü kadın komedyenlerimiz de var. Kadın komedyen konusunda hiç bir sıkıntımız olmadı. Amerika'dan bile bu konuda bir tık daha iyiyiz diyebilirim. Bence o düşünce artık geçerliliğini kaybetti."

avrupa-yakasi-konusu-ne.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN