Güney Kore'de BTS grubu askere çağırıldı fakat halk muaf tutulmalarını istiyor

Güney Kore'de BTS grubu askere çağırıldı fakat halk muaf tutulmalarını istiyor

Güney Kore'nin dünyaca ünlü BTS müzik grubunun üyeleri, Güney Kore'de askere çağırıldı. Ülkede büyük bir kesim BTS grubunun uluslararası popülerliğinden dolayı askerlikten muaf tutulması gerektiğini düşünürken, bir kesim ise bu durumun ülkedeki erkeklere haksızlık olacağını dile getiriyor.

Güney Kore'nin pop müziği anlamına gelen 'K-Pop' müzik türünün en çok dinlenen grubu olan BTS üyelerinin zorunlu askerlik yaşının gelmesi ülkede tartışmalara neden oldu.

Grubun en büyük üyesi ve asıl adı Kim Seok-jin olan Jin'in aralık ayında 30 yaşına basacak olması son zamanlarda tartışmaların alevlenmesine yol açtı.

k-pop-bts-grubu-kac-yasinda.jpg

HALKIN ÇOĞUNLUĞU 'ASKERE GİTMESİNLER' DEDİ

Hükümetin gerekli yasal değişikliği yaparak BTS üyelerinin askere gitmesinin engellenmesini talep edenler olduğu kadar muaf tutulmasını isteyen bir kesim de var.

Yapılan bir ankete göre, halkın yüzde 61'i BTS'in askerlikten muaf tutulmaları gerektiğini, yüzde 54'ü ise gitmeleri gerektiğini savunuyor.

k-pop-bts-uyeleri-kimler.jpg

GÜNEY KORE'DE ASKERLİK SÜRESİ 2 YIL

NTV'de yer alan habere göre, müzisyenlerin askere gitmesinden yana olanlar kariyerlerinin 2 yılını feda eden genç erkeklere haksızlık olacağını dile getiriyor. Güney Kore Savunma Bakanı Lee Jong-sup, geçen hafta BTS üyelerinin askere gitmelerinden yana olduğunu açıkladı.

Parlamento, BTS üyelerinin askerliklerini 30 yaşına kadar erteleyebilmeleri için daha önce bir yasa çıkarmıştı. Güney Kore'de 18-28 yaş arası sağlıklı her bir erkeğin iki yıl zorunlu askerlik görevini yerine getirmesi gerekiyor.

k-pop-bts-sarkilari.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN