Güney Kore Savunma Bakanlığı: BTS askerliğini yaparken konser de verebilecek

Güney Kore Savunma Bakanlığı: BTS askerliğini yaparken konser de verebilecek

Güney Kore pop müziğini dünyada zirveye çıkaran müzik grubu BTS, bir süredir askerlik meselesiyle ilgili gündemdeydi. Ülkenin kanunlarına göre askere gitme yaşları gelen üyeler hakkında konuşan Güney Kore Savunma Bakanı, BTS üyelerinin askerlik yaparken bir yandan da konser verebilmelerinin yolunu aradıklarını söyledi.

Şarkılarıyla dünyayı kasıp kavuran Güney Koreli pop müzik grubu BTS, bu kez ilginç bir tartışmayla gündeme geldi. Güney Kore Savunma Bakanı Lee Jong-sup, global müzik listelerinin zirvesinden düşmeyen BTS’in üyelerinin askerlik hizmetini yapmalarının konser vermelerine engel olmayacağını duyurdu.

Güney Kore vatandaşı olan 18-28 yaş arasındaki tüm erkeklerin 20 ay süreyle mecburi askeri hizmette bulunmaları gerekiyor. Daha önce BTS üyelerine bir istisna yapılmış ve 30 yaşına dek askerliklerini erteleyebilecekleri belirtilmişti.

'Bir yolu bulunacak'

BBC'de yer alan habere göre; K-Pop grubunun en yaşlı üyesi olan Jin önümüzdeki yıl 30’uncu yaşını dolduracak, bu nedenle de konu Güney Kore’de yeniden tartışılmaya başlandı. Hatta parlamentoda askerlik hizmetinin üç haftaya düşürülmesi üzerine oturumlar da yapıldı.

Savunma Bakanı Lee Jong-sup, şu anda ülkenin en önemli kültür elçisi ola grup için "BTS üyelerinin askerlik hizmetlerini yaparken konser de verebilmelerinin bir yolu bulunacak" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN