Hayatınızı Kabusa Çeviriyor! Geceleri Kaygılarınız 5 Kat Artıyor mu? İşte Yapmanız Gerekenler...

Hayatınızı Kabusa Çeviriyor! Geceleri Kaygılarınız 5 Kat Artıyor mu? İşte Yapmanız Gerekenler...

Geceleri kaygınızın artmasının 5 nedeni ve bu konuda yapabilecekleriniz hakkında ipuçları... Endişenin geceleri daha da kötüleşmesi yaygındır. akşam olunca telefonunuz çok sık çalmayı bırakır, evinizin dışındaki dünya sessizleşir, ışıklar söner ve nabzınız yükselir.

Anksiyete semptomlarının geceleri neden sıklıkla arttığını kimse tam olarak bilmiyor, ancak bazı yaygın olarak kabul edilen teoriler var ve kesinlikle sıra dışı bir şey değil. Bazı insanlar için takıntılı veya olumsuz düşüncelerde bir artış olarak kendini gösterirken, diğerleri sinir sistemleri üzerinde daha doğrudan bir etki hisseder veya hatta gece panik ataklarından muzdariptir .

HUZURLU UYKULARINIZI GERİ ALMAK İÇİN ÖNCELİKLE BİR UZMANDAN DESTEK ALMALISINIZ

İster anksiyete bozukluğunuz olsun, ister akşam anksiyetesinde kısa süreli bir artış yaşıyor olun, uykusuzluk günlerinizi daha da zorlaştırabilir. Gecelerinizi geri kazanmanıza ve günlerinizi iyileştirmenize yardımcı olması için bir uzmandan tavsiye, teşhis veya tedavi almaya değer.

GECELERİ DİKKATİMİZİ DAĞITAN ŞEYLERİN AZLIĞI BİZİ UYKUSUZ BIRAKIYOR

Bu basit bir cevap, ancak bazı durumlarda aynı zamanda doğru olanıdır. Çoğumuz gün boyunca yoğun hayatlar yaşarız, ancak tüm bu gürültü güneş batarken azalır - endişeli düşüncelerin kalabalıklaşması için çok fazla alan bırakır.

UYKUYA DALMA ZORLUĞU

Uyku bozuklukları ve kaygı ortak yatak arkadaşlarıdır, insanları uyumamak, uyumamak için endişelenmek ve sonra endişeden uyuyamamak gibi bir kısır döngüye göndermek için birbirlerini besler.

uykususzluk.jpg

YATMADAN ÖNCE ÇOK FAZLA UYARICI ALMAK

İşte size bakıyorum, akşam yemeği sonrası kapuçino - uyku alışkanlıklarınızı kesintiye uğratabilir, kalp atış hızınızı artırabilir ve zihninizin hızlanmasına neden olabilir.

MENOPOZ GİBİ DURUMLAR

Menopoz gibi belirli tıbbi durumlar , gece kaygısını daha olası hale getirebilir. Ayrıca, yatakta yatarken sağlık kaygısına neden olabilecek bedensel ağrıları ve ağrıları fark etme ve bunlara odaklanma olasılığınız daha yüksek olabilir.

YAKIN GELECEK ENDİŞESİ SİZİ UYKUSUZ BIRAKABİLİR

Bizi ayakta tutabilen sadece yaşadığımız gün değildir. Gelecek günle ilgili kaygı, haftanın herhangi bir gününe saldırabilir. Bu da bizi uykusuz bırakabilir.

uykusuz-gece.jpg

MESAİ SONRASI KAYGIYI NASIL AZALTABİLİRİZ?

Geceleri gündüze göre daha fazla endişe yaşıyorsanız, bir terapistten veya sağlık kuruluşundan (hatta bir arkadaşınızdan) yardım alamadığınız için hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Topluluğunuzun geri kalanı huzur içinde uyurken bu şeylerden geçmek tecrit edici olabilir.

Ancak endişenizi yatıştırmak ve daha kolay uykuya dalmak için kendi başınıza kullanabileceğiniz bazı araçlar ve teknikler var. İşte deneyebileceğiniz birkaç kendi kendine tedavi seçeneği:

UYKU HİJYENİ SİZİ DAHA RAHAT UYUTACAKTIR

Muhtemelen bunu daha önce duymuşsunuzdur, ancak her zaman tekrar etmekte fayda var: Telefonunuzdaki ve dizüstü bilgisayarınızdaki mavi ışık uykunuzu bölebilir, bu nedenle cihazları yatmadan bir saat önce kapatmaya çalışın. Uyku hijyeninizi iyileştirmenin diğer yolları arasında sokak ışıklarını engellemek için koyu renkli perdeler takmak, yatak odanıza lavanta gibi sakinleştirici bir koku yaymak ve odadaki sıcaklığın çok sıcak olmamasını sağlamak sayılabilir.

uykusuz.jpg

NEFES EGZERSİZLERİ DAHA RAHAT UYUMANIZI SAĞLAYACAKTIR

Nefes egzersizleri sadece o anda sinir sisteminizi sakinleştirmekle kalmaz, aynı zamanda yatmadan önce bir meditasyon rutinine girmenin zamanla kümülatif olumlu etkileri olabilir.
Günlük tutmak veya yapılacaklar listesi yazmak . Bu, özellikle geç saatlere kadar yarın için endişelenenler için yararlıdır. Yapmamız gerekenlerle ilgili tüm bu endişeleri veya düşünceleri kağıda dökmek, zihnimizin onları ele geçirmesine yardımcı olabilir.

Uykuya dalmanıza yardımcı olacak bir podcast veya sesli kitap dinleyin . Bu, gün boyunca genellikle dayanabileceğiniz bazı dikkat dağıtıcı şeylerin yerini alabilir ve çoğu dinleme uygulamasında, belirli bir süre sonra kaydı otomatik olarak duraklatmak için bir uyku zamanlayıcısı bulunur.

UYKU RUTİNİ OLUŞTURMAK İŞE YARAYABİLİR

Bir uyku vakti rutini oluşturun . Bu, lavanta yağı veya meditasyon gibi yukarıdaki bazı unsurları birleştirebilir, ancak en önemli şey tutarlı olmasıdır, böylece vücudunuz için uyku zamanının bir işareti haline gelir. Sıcak bir banyo, yumuşak pijamalar, bir fincan kafeinsiz çay ve sakinleştirici müzik de harika seçeneklerdir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN