Her zaman nasıl yazılır?

Her zaman nasıl yazılır?

Türkçe dilinin günlük kullanımında sıkça karşımıza çıkan "her zaman" kelimesi, yazımı konusunda sıkça karışıklığa neden olan bir sözcük. Peki, doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre, bu kelimenin doğru yazılışı "her zaman" biçimindedir ve ayrı olarak yazılmalıdır.

Her zaman nasıl yazılır? Her zaman, Türk Dil Kurumu tarafından kabul edilen yazım kurallarına uygun olarak ayrı olarak yazılmalıdır. Yani "her" ve "zaman" kelimeleri arasına boşluk bırakarak kullanılmalıdır.

HER ZAMAN KELİMESİNİN ÖRNEK KULLANIMLARI

Farklı cümlelerde kullanılan "her zaman" kelimesi, sürekli bir durumu veya tekrarlanan bir olayı ifade etmek için kullanılır. İşte bazı örnek cümleler:

"Her zaman senin yanındayım."
"Neden her zaman biz kaybediyoruz?"
Görüldüğü gibi, "her zaman" kelimesi her iki kelimeyi ayrı yazılarak doğru bir şekilde kullanılır.

"HER ZAMAN" KELİMESİNİN ANLAMI

"Her zaman" kelimesi, "sürekli biçimde, sık sık veya daima" gibi anlamları içerir. Bu anlamlar çerçevesinde, "her zaman" kelimesini ayrı yazarak cümlelerinizde kullanabilirsiniz.

Sonuç olarak, Türk Dil Kurumu'na göre "her zaman" kelimesi ayrı olarak yazılmalıdır ve bu kurallara uygun bir şekilde kullanılmalıdır. Bu yazım kuralına dikkat ederek Türkçe dilini daha doğru bir şekilde kullanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN